Svar: Bad og etagevask
Kære mor
Tak for dit brev :)
Det lyder meget fint med bad et par gange om ugen, med den alder jeres datter har. I takt med, at hun bliver ældre, begynder at spise mere skemad - og spise selv eller måske smører mad ud i håret, så bliver det mere aktuelt med et bad og hårvask. Det samme når hun begynder at kravle rundt både inde og udenfor.
I bleområdet er det rigtig vigtigt, at I vasker hende med mild uparfumeret sæbe, når hun har haft afføring og sikrer jer, at alle hudfolder er rene. Men hvis hun bare har en tisseble, så behøver I ikke vaske hende hver gang.
Det er vigtigt, at I dup-tørrer hende og sikrer jer, at hun er tør i alle folder. Nogle bruger en føntørrer til at tørre med, her er det dog vigtigt, at I holder jeres hånd, der hvor I vil tørre hende, fordi I så kan fornemme varmen, hun må naturligt ikke brænde sig.
Hvis hun virker rød i bleområdet, så er det godt at smøre hende. En zink salve kan være fin. I kan også bruge en anden type creme eller salve beregnet til bleområdet. Nogle gange kan det være en god idé at skifte lidt mellem forskellige produkter, andre gange finder man en, som man synes virker super godt og holder sig så til den. I stedet for zink kan du prøve en salve der ...
... indeholder panthenol. Det kan også være godt til babynumser. En salve som Derma Eco Baby indeholder Aloe Vera, der også skulle være godt til rød og irriteret hud...
Rødme er dog ikke bare rødme - nogle børn får bleeksem, andre børn får svamp - og det skal behandles med specielle cremer eller salver, der ordineres af jeres læge.
Nogle børn bliver også så røde og irriterede, at huden næsten sprækker. Det svier og gør rigtig ondt. Her kan man bruge f.eks. en inotyolsalve. Den bruges som en kur, en behandling i et par dage og man stopper med at bruge den, når hun atter er helet op.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til hårvask, så må I meget gerne vaske jeres datters hår. Også her skal I bruge en mild uparfumeret shampoo beregnet til babyer. Vælg generelt produkter uden parfume, parabener, farvestoffer og gerne produkter der er svanemærkede.
Rødme i halsdellerne kan godt være svamp - vær opmærksom på at få vasket hende og tørret hende godt imellem halsdellerne. Læg hende også meget gerne på maven, så hun løfter hovedet og der kommer luft ind imellem halsdellerne. Hvis hun bliver meget rød og hudløs, så skal det behandles, og I må få lægen til at se på det.
Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke med hende:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.