Svar: Mælk og kop
Kære Sussi
Tak for dit brev :)
Det lyder meget fint og alderssvarende med de to flasker og ca. 400 ml mme i døgnet.
Derudover er det rigtig godt, hvis I kan få lillepigen til at drikke vand - om det er via et snapseglas, en babykop, en tudkop eller lignende betyder ikke noget, I må forsøge jer lidt frem og finde ud af, hvad der passer hende bedst. En kop med to hanke, så hun selv kan holde med begge hænder, kan være en god idé, fordi hun så selv kan styre det at drikke. Hun har en alder, hvor hun naturligt gerne vil mere og mere selv og protesterer over, hvis I forsøger at hjælpe, og det er helt okay, at hun får lov til at forsøge selv.
I kan prøve med kolde og lune væsker for at se, om det vil gøre en forskel for jeres datter.
Du kan også prøve med lidt æblejuice eller saft på brik med sugerør... Det er begrænset hvor store mængder ...
... hun bør drikke, men nogle børn kan faktisk godt i denne alder finde ud af at drikke af et sugerør, og de kan lære det ved, at man giver dem en brikjuice, hvor du kan trykke lidt juice op, så hun kan smage og derved suger... Det kan være en måde at få lidt ekstra væske i hende på og også holde lidt gang i maven:)
Du kan også prøve at lave grøntsags- og frugtsmoothies, som har en tykkere konsistens, og som hun derfor måske bedre kan synke..

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derudover må du forsøge at variere hendes kost, så sammensætningen af mad hun spiser hjælper maven i gang naturligt - og hvis dette ikke er tilstrækkeligt, så må du tilbyde hende lidt laktulose.
Har du talt med lægen om jeres datters tendens til fejlsynkning? Hvis det fortsætter, kan det være en god idé, at I lige drøfter det med lægen.
Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Slå
Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.
Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.