Annonce

Annonce

Brev:

Urolig nattesøvn - 8 mdr.


23. november 2015

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Urolig nattesøvn - 8 mdr.

Hej Helen

Jeg skriver fordi vores datter på 8 måneder sover forfærdelig om natten for tiden. Jeg mistænker, at det er fordi der sker så meget med hende lige nu, men håber du har nogle tanker eller ideer til hvordan vi alle kan få sovet bedre herhjemme.

Det startede for ca 2 måneder siden, da hun begyndte at kunne komme rundt. Sidenhen kan hun nu selv sidde og komme fra liggende til siddende. Den sidste måned er hun begyndt at rejse sig op af alle ting og går sidelæns af møbler, går nu med os i hænderne osv. Så der sker rigtig meget med hende motorisk for tiden.

Desuden er hun begyndt at sige få ord, hun kalder mig for "maar" og far hedder "bar", ligeledes siger hun "ej" (hej) :)

Om dagen sover hun rigtig godt. Hun sover en formiddagslur fra 9.30-11 og eftermiddagslur fra 13.30-15. Hun bliver lagt og falder selv i søvn og sover som regel uden afbrydelser hele luren. Så dagslurene kan vi ikke klage over.

Hun får 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider og er rigtig god til at spise og spiser rigeligt og varieret af både skemad og fingermad. Hun drikker godt med vand af kop til og mellem måltiderne.

Desuden får hun flaske inden middagsluren, omkring midnat og igen ved 5 tiden. Nogen gange også når hun bliver puttet, men vi er begyndt at give hende godnatgrød i stedet, fordi hun når at blive sulten igen inden sengetid og så afviser hun ofte flasken derefter (nok fordi hun er mæt jo). Typisk drikker hun på et døgn ca 500 ml mme af flaske. Vi putter derudover mme-pulver i hendes grød og mos også.

Hun bliver puttet til natten kl 19.30/20 ca og vi står typisk op mellem 6 og 7.

Når hun bliver puttet tilbyder vi hende flasken, hun bliver lagt i sin tremmeseng, vi synger en sang for hende, siger godnat og så går vi ud. I perioder har vi (ligesom om dagen) bare kunne gå fra hende og hun falder selv i søvn. For tiden rejser hun sig op af tremmerne og begynder at kalde på ...


Annonce

... os og græder. Vi har forsøgt at gå fra og til og lægge hende ned igen, men til sidst græder hun utrøsteligt. Oftest er vi (mor) nødt til at sidde ved hende til hun sover og for tiden kan vi næsten ikke komme tæt nok på hende, men skal både ae hende og synge godnat-sangen for hende indtil hun sover - nærmest med hovedet helt nede ved hende. Det er ikke nok vi bare sidder ved siden af sengen eller at vi pusler rundt så hun kan høre/se os.

Når hun så er faldet i søvn sover hun som regel godt indtil midnat, hvor hun får den første flaske - hun efterspørger den selv.

Herefter er det et stort cirkus. Hun rejser sig op konstant i hendes seng og søger os. Vi har af samme grund rykket hendes seng ind ved siden af vores, men ofte stopper hun ikke med at græde før hun kommer over i vores seng og hun skal helst ligge nærmest ovenpå mig med hendes hænder i mit hår og hoved for at falde til ro. Problemet er at sådan kan jeg ikke sove, selvom det da er meget hyggeligt:) Og far dur ikke om natten for tiden, så det hele hænger på mig, hvilket er meget opslidende.

Hun er vågen oftest mere end en gang i timen og sover generelt meget uroligt. Kl ca 5 får hun endnu en flaske og sover som regel roligt efter flasken 1-2 timer i egen seng indtil vi står op. Vi har prøvet at give hende flasken mens midt-nat-cirkusset står på. Så falder hun som regel også mere til ro, men vågner så allerede kl 4-5 og er klar til at stå op. Af samme grund tør vi heller ikke fjerne flasken kl 5, for det er pga den hun sover lidt længere. Hvis hun ikke får den, vil hun op. Og det synes vi alligevel er lidt for tidligt!

Hun bruger sut, men tager den selv om natten, så jeg tror ikke det er pga den hun vågner.

Har du nogle ideer til noget vi eventuelt kan gøre anderledes?

Bør vi arbejde på helt at fjerne hendes flasker om natten, altså sen aften og tidlig morgen?

På forhånd tak for svar!

Med venlig hilsen
Iben

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barnevogn

En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.

Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce