Annonce

Annonce

Svar: Høretab og putning


16. november 2015

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mynthes mor

Tak for dit brev :)

Hvor er jeg ked af at høre, at jeres datter har et høretab... Jeg går ud fra, at I er henvist til specialist, der vil følge jeres datter og hele tiden sikre, at hun får den hjælp, som hun behøver. Jeg tænker, at det vil være relevant, at I taler med en audiologopæd med speciale i børn, som sammen med jer vurdere, hvorvidt hun skal have høreapparat, om hun skal have opereret et cochlea-implant, og som også kan give dig nogle råd omkring hvordan du skal kommunikere med hende i det daglige.

Med hensyn til hendes søvn, så tænker jeg, at det er rigtig dejligt, at I har prioriteret at sidde med hende, når hun har skulle sove. Det er rigtig godt, at I giver hende al den nærhed og tætte fysiske kontakt, som hun viser behov for - især med den voldsomme start I har haft, så er det rart og vigtigt for jer alle tre. Men det vil dog være rigtig godt, hvis I stille og roligt lærer hende at sove i sin lift eller barnevogn.

Det vil være godt, hvis I kan forsøge at skabe en rutine, hvor hun tilbydes mælk som en fast del af sit putteritual. Når hun får mælk, før hun skal sove, så er der sandsynlighed for, at hun sover en lidt længere lur. Det er vigtigt for hende med søvnen og I må gerne arbejde på en rytme, hvor hun nu sover 3 lure dagligt. En formiddagslur, en middagslur og en lur sidst på eftermiddagen. Samlet vil det være rigtig fint, hvis hun sover ca. 15 timer i døgnet. Nogle børn sover lidt mere, andre lidt mindre, det er et gennemsnitligt behov.

Nogle gange kan det være en fordel at give mælk af to omgange, så du f.eks. starter med at amme, herefter skifter I hende, og i forbindelse med at hun bliver skiftet, må du meget gerne svøbe hende. Det at være svøbt vil gøre, at hun lettere kan flyttes fra jeres favn og ned, hvor hun ...


Annonce

... skal sove. Så amme hende, skifte hende, svøbe hende og så amme hende igen eller tilbyde hende supplement på flaske.

Se på hende, se på hendes øjne, fornem hendes vejrtrækning. Når I fornemmer, at hun er lige ved at falde i søvn, men ikke sover helt, så skal I flytte hende fra jeres favn. Hun er stadig svøbt og bryst eller flaske kan erstattes af en sut. Put hende stille og roligt, langsomt ned fra jeres favn og ned i lift eller barnevogn. Stå lidt ved hende, hold hænderne på hende, så hun kan mærke, at I er der. Ligger hun i liften, så må I gerne svinge den lidt, puttes hun i barnevognen, så må I gerne vugge eller trille den lidt. Det vil være rigtig fint at hun med lidt bevægelse lulles ind i søvnen.

I må gerne sige beroligende ord som "shh-sshh" eller sætte lidt ord på "såå lille skat, er du bare så træt, sååå" eller lignende, også selvom hun ikke nødvendigvis kan høre det. Det at I sætter lidt ord på, kan være med til at I er mere rolige og hun vil naturligt også fornemme på jeres vejrtrækning osv. at I taler. Det kan være rart for hende at mærke jer og mærke at I taler, også selvom hun ikke hører de lyde I siger. Det er vigtigt for hende taleudvikling og sprog fremover, at I lige nu ikke bare er stille, men vænner jer til at småpludre, snakke, synge for hende osv. præcist som I ville gøre, hvis I ikke vidste, at hun havde svært ved at høre.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I København ligger Børneklinikken for tale- og hørehæmmede. Se boernekliniken.dk. De tilbyder blandt andet telefonrådgivning til forældre, og jeg tænker, at du måske vil have glæde af at kontakte dem. De har måske nogle pjecer eller andet, som du kunne have glæde af.

Du kan også have glæde af min bog "Helens bog om Børn & Søvn":)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.

Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...

Læs mere i Babylex

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce