Annonce

Annonce

Svar: Sluger luft under amning


16. november 2015

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Mynthes mor

Tak for dit brev og stort tillykke med den lille pige:)

Og sikke en historie, sikke en start... Det lyder som om, at I har lidt at kæmpe med hos jer, men det lyder også som om, at det går stille og roligt den rigtige vej...

Nogle børn har rigtig svært ved at bøvse og prutter i stedet. Det er dog rigtig godt, hvis I kan hjælpe jeres datter af med luften i form af en bøvs - det giver betydelig mindre mavekneb, hvis hun bøvser og luften ikke skal igennem mave- og tarmsystem for at komme ud.

Når hun skal bøvse, så er det vigtigt, at hendes ryg er lige og at hendes arme er let løftet. På den måde kan luften bedre finde vej ud. Det betyder, at hvis I sidder med hende efter hun har drukket mælk, og lægger hende op af jeres skulder, så skal hun så højt op at ligge over skulderen, at armene er løftet op. Her kan I klappe let på blenumsen og ryggen for på den måde at hjælpe luften lidt op.

I kan også prøve at sidde lidt med hende foran jer, hvor hun læner kroppen op mod jeres ben. I kan sætte jer i sofaen med benene på sofabordet, så kan hun sidde med ryggen op mod jeres lår. Hold hende om brystkassen, med jeres hænder under hendes arme, så armene igen løftes lidt og ryggen holdes rank. Det kan være en god stilling, hvis hun efter at have spist, har lyst til at pludre lidt...

Når hun ammes, kan du forsøge med forskellige ammestillinger, for at se om noget vil fungere bedre end andet. Alt efter hvordan hun lægges til, vil hun arbejde forskelligt med brystet og brug af forskellige ammestillinger kan gøre, at hendes indtag af luft mindskes.

Du kan også overveje, om det kan hjælpe jer med et hjælpebryst også ...


Annonce

... kaldet et lact-aid-system. Det er kort fortalt en sonde, der sættes på brystet og enden af sonden fører så ned i en flaske. Når hun dier hos dig, så får hun på en gang mælk fra dit bryst og samtidig også mælk fra flasken via sonden. Hun kan altså stimulere dig og blive suppleret med lidt ekstra mælk samtidig - og nogle gange vil dette også mindske hendes luftindtag sammenlignet med, at hun både får bryst og flaske.

Mylicon må I naturligvis fortsat gerne forsøge. Derudover er det rigtig fint, at I prøver med mavemassage, cykler med benene osv. Det lyder som om, at I gør alt det rigtige her.

Når I giver flaske, kan I forsøge med forskellige typer af flaskesutter, for at se om noget fungerer bedre end andet. I kan også prøve med forskellige typer erstatning, for at se om hun måske får mere ro i maven af dette. Der er flere muligheder, men det kunne f.eks. være NAN Sensilac, der er specielt udviklet til børn med kolik eller koliksymptomer. Det kunne også være Allomin syrnet SensePro. Begge disse erstatninger er beriget med Lactobacillus reuteri.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan også prøve med Semper Dråber, også kaldet BioGaia. Det er også lactobacillus Reuteri, det vil sige en mælkesyrebakterie, der kan have en "beroligende" effekt på maven. Det behøver ikke være kolik, det kan også være det man kan kalde uspecifik mavekneb...

Jeg vil også anbefale dig min nyeste bog "Helens bog om Amning & Flaske". I den kan du læse om både amning, ammestillinger - amning af børn med hjertesygdom - og det samme omkring flaske, flaskestillinger og flaske til børn med hjertesygdom.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre og glæder mig til at følge jeres lille familie:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex

Prævention - efter fødsel

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce