Svar: Hvem giver flaske?
Kære Pernille
Tak for dit brev og ærlige tanker :) Det er rigtig godt, du skriver!
Når et lille barn får flaske, så kan det være let at lade bedsteforældre eller andre tage over. Det må dog anbefales, at det som udgangspunkt er mor og far, der giver barnet flaske.
Det er, som du skriver, vigtigt, at det lille barn knytter sig til sine forældre, og det sker gradvist i takt med, at I er sammen hver dag, passer og plejer den lille. Og en stor del af dette er netop at give barnet mælk. Derfor er det vigtigt, at I ikke tænker at "andre ligeså godt kan gøre det", for det kan de ikke. At tilbyde barnet mælk/flaske er som udgangspunkt en forældreopgave.
Derfor må det også anbefales, at hvis den lille skal passes af andre end mor og far, så vil det være godt, at I ikke er længere væk, end tiden mellem to flasker - præcist som du også er inde på, så det minder om situationen, hvis du ammede.
Jeg er ikke bekymret hos jer! Det er dig og din kæreste, der som udgangspunkt giver jeres lille pige flaske. En gang om ugen, har hun fået flaske af sin mormor og en gang hver 14 dag af sin farmor - det er helt okay! Det går ikke ud og tilknytningen mellem dig og din datter. I har jo været sammen, det er dig der trøster, beroliger, putter hende, kærtegner hende, sidder med hende, pludrer med hende, reagerer på hende 24/7 og ikke hendes bedstemødre. Tilknytningen ...
... skabes af, at I er sammen, og af måden du møder hende på, ser hende osv.
At bedstemødrene har fået lov er helt okay - det er også med til at skabe tilknytning mellem jeres datter og hendes bedstemødre, og det er også vigtigt:)
Børn har brug for at knytte sig til vigtige voksne for at udvikle sig godt - og man skelner her mellem primære omsorgspersoner og sekundære omsorgspersoner. Du og hendes far er primære omsorgspersoner, I er dem, der er der altid og som hun trygt kan stole på vil hjælpe. Bedstemødrene er hendes sekundære omsorgspersoner, som kan træde ind og hjælpe hende, når du og hendes far ikke er der - og de er på den måde også vigtige.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er hos jer ikke tale om, at lillepigen er blevet passet, I har ikke forladt hende, du har på ingen måde "svigtet" hende, så ro på - du er en rigtig god mor! Bare det, at du nu bekymrer dig omkring flaskegivningen viser, at du har hjertet på rette sted:)
Jeg vil anbefale dig min bog "Helens bog om Amning & Flaske". I den finder du gode råd om flaskegivning, flaskestillinger osv. Du kan også læse om de forskellige typer modermælkserstatning, du finder råd til nogle af de problemer, der kan opstå, når man giver flaske, ligesom du kan læse om "flaskestop", når det på et tidspunkt bliver relevant:)
Stort knus med på vejen og rigtig meget held og lykke - glæder mig til at følge jeres lille familie!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.