Brev:
Når det kun er mor der dur
Hej Helen.
Vores søn Hector er for tiden meget mor syg. Hvis jeg (mor) er inden for synsfeltet er det meget svært for far at holde ham beskæftiget. Som min mand siger, så er det en lang kamp for at holde ham hen, indtil jeg kan tage ham igen. Hvilket er enormt frustrerende for min mand, der også gerne vil lege og hygge sig med vores søn og ofte føler sig fravalgt.
Hector har altid valgt mig først, men lige nu er det særlig slemt. Vi har selv tænkt, at det måske er meget naturligt, eftersom han er ammebarn og det derfor altid er mig der putter, da han falder i søvn lige efter brystet. Når han vågner op om aftenen eller natten er det også mig der tager ham, fordi det har været brystet, der har fået ham til at falde i søvn igen.
Hector sover i et andet rum end os, da han er meget urolig om natten og vi har derfor svært ved at sove sammen med ham. Efter råd fra dig, har vi arbejdet på at adskille bryst og søvn, ved at koble en voksen seng sammen med Hestors, så jeg har ammet ham liggende og forsøgt at lade nussen overtage behovet for brystet. Det har på sin vis virket og jeg kan nu nøjes med at amme ham en eller to gange i løbet af natten og resten af gangene, hvor han vågner, er det nok med en beroligende hånd eller en flaske med vand. Vi har lavet et arrangement, hvor tremmesiden der er taget af, er blevet erstattet med en ...
... stof side, der kan køres op og ned, alt efter om jeg bliver nødt til at ligge mig ved siden af, eller om han kan ligge der selv.
I den beskrevet proces har jeg i løbet af natten, endt med at sove inde i sengen ved siden af Hector og han er de fleste morgner vågnet sammen med mig, hvorefter far er kommet ind til os, når vi er vågnet. Jeg tænker på, om det er med til at lave et skæl mellem os og far? og om det måske er vigtigt, at han vågner i egen seng uden mig ved siden af, så det også kan være far der henter ham?
Nu hvor han kan sove videre ved flaske eller nussen, har vi prøvet at det er far der går ind, når han vågner op og skal sove videre, hvilket har resulteret i højt skrigeri og far har ikke haft hæld til at få ham til at falde til ro igen og jeg har taget over. Det skal lige siges at brystet er første prioritet, også når det er mig der går ind til ham. Når jeg putter til nat, har jeg endnu ikke haft hæld med at putte kun med flaske. Jeg starter altid med flaske og så brystet, når han ikke længer vil tage flasken og søger brystet.
Er det egentlig en ok måde at vende ham til flasken på? eller tænker du han bliver forvirret af at få begge dele? Har du et godt råd til at vende ham til flasken på?
Er der noget du tænker, vi kan gøre for at udligne forskellen på prioritet af mor og far?
Med venlig hilsen
Katrine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.