Brev:
Træt, men vil ikke sove
Hej
Vi fik en dreng d. 9 dec. han vejer nu ca. 7 kg. Han har let ved at falde i søvn, men vågner næsten altid 2-7 min efter at han er faldet i søvn. Han vågner og ligger med store øjne og gir sig så til at græde, fordi han er træt (det er tydeligt at se at det er derfor), han sutter heftigt på hans hånd, som om han er sulten eller skal af med en bøvs, dette er dog ikke tilfældet. Han gør dette uanset om vi sidder med ham eller ligger ham i hans lift, seng eller barnevogn.
Vi har prøvet at synge for ham, nusse ham, snakke roligt til ham, sørge for at der er ro inden det er tid til at han skal sove, men intet hjælper. Han er af og til lidt bedre til at falde i søvn når han bliver gået med i barnevogn, men det er bestemt ikke en sikker vinder. Hvad kan vi gøre for at hjælpe ham med at falde i søvn, uden at han vågner igen?
Fra han er træt og egentligt burde give sig til at sove, kan der nemt gå 3 timer inden det lykkes.
Vores andet spørsgmål drejer sig om at om natten sover han højst 3 timer, hvorimod han om dagen godt kan tage op til 4 timer. Når han spiser om natten er han så træt, at han når at falde i søvn flere gange og til sidst sover han så tungt, ...
... at vi ikke kan få ham til at spise mere dvs ca hel flaske på 140ml (han spiser ca. mellem 50-70ml) og vi kan vi kan heller ikke få ham til at bøvse, hvilket ofte resulterer i at han gylper, når han bliver lagt i seng igen. Og uanset om han gylper eller ej, er han lysvågen når vi ligger ham, trods det at han ikke kan holde sig vågen til at spise eller bøvse.
Hans sidste måltid inden han skal sove til nat, har vi snakket om, om det er muligt at give ham noget mad med lidt mere fyldstof i end bare modermælkserstatning (nidina). Evt. noget vælling... Han spiser meget i løbet at dagen så han får til fulde dækket sit behov for modermælk.
Vi har været ved ørelæge, egen læge, kiropraktor og zoneterapeut, men intet har gjort en forskel. Ørelægen sagde at der intet var. Når han er vågen og ikke er træt er han en dejlig glad dreng der pludrer, smiler og griner, som bestemt ikke ser ud til at have ondt nogen steder. Han ser dog heller ikke ud til at have ondt, når han skriger, når han skal til at sove, her kan han både smile ind imellem han græder og strække sig og gabe.
Vi har bestilt bogen the no-cry sleep solution.
Håber du kan hjælpe os..
Venlig hilsen Annelise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.