Annonce

Annonce

Svar: Ammestrejke - 8 mdr.


9. november 2015

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Susanne

Tak for dit brev og håber, at jeg når at svare dig:)

Der kan være flere ting, som spiller ind hos jer og jeg vil meget gerne dele lidt tanker med dig.

For det første, så fortæller du, at I har været indlagt. Dette kan naturligvis have påvirket din datter mere end du lige umiddelbart har fornemmet og reaktionen kommer så derhjemme, når I atter er tilbage i de vante og trygge omgivelser. Det er helt normalt, at børn på den måde kan reagere lidt forsinket.

Derudover tænker jeg, at du måske også reagerer - at det har været svært for dig, at du har været naturligt bekymret for din datter osv. Og den stress, som du evt. har haft i denne forbindelse og din bekymring kan faktisk godt ændre din mælk. Din mælk kan ændre sammensætning, så den smager anderledes, og din mælkemængde kan også blive mindre, så din datter skal arbejde mere for at få mælken ud - og derfor bliver frustreret.

Har du fået menstruation? Hvis din menstruation er på vej, så kan de hormonelle forandringer også gøre, at din mælk smager anerledes og kan være forklaringen på, hvorfor hun pludselig afviser brystet - der går ofte et par dage, så vender det tilbage til normalen igen.

At du har sagt Av da hun bed dig er helt okay - hun kan godt blive forskrækket over din reaktion, men det burde ikke gøre, at hun fuldstændig afviser brystet efterfølgende... Lørdag aften var hun dog måske påvirket af indlæggelsen og har måske reageret ekstra ved at bide dig og har så ikke kunne forstå, hvad der skete. Stadig tænker jeg dog, at det alene ikke burde være forklaringen...

Tandfrembrud osv. kan naturligt også spille ind, ligesom alder og udvikling. Hun er så gammel nu, at hun begynder at have lidt fornemmelse af, at bryst og mor er to forskellige ting, at I ikke er et hele. Derfor vil hun godt kunne bide dig, for at se dig reagere, fordi hun begynder at fornemme, at hun netop ved brystet kan få en reaktion fra ...


Annonce

... dig...

Så hvad gør du nu? Tja... Det vil være rigtig fint, hvis du kan amme hende 3 gange i døgnet og jeg vil anbefale, at du ammer før middagslur, aften og sen aften. Det vil være passende i forhold til hendes alder og samtidig giver det plads i maven til mere rigtig mad. Hvis hun ammes 3 gange i døgnet, behøver du ikke give hende mme, som du fortæller, at du gerne vil undgå.

Prøv om du kan holde dig til netop at lægge til de tre gange og ikke forsøge med brystet flere gange dagligt. Jeg forstår godt, hvis du tænker, at hun jo skal have noget, at hun har brug for det, men hvis du forsøger at lægge til mange gange i træk, så er der en risiko for, at hun føler sig presset og derfor vil afvise brystet ekstra. I stedet skal du tilbyde hende mange små måltider og vand af kop. Der er stor sandsynlighed for, at når hun så lægges til brystet, så bliver hun glad for det igen:)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Har I badekar? Nogle gange kan det hjælpe at gå i badekar og lade hende ligge på/ved din brystkasse - hud mod hud - og fri adgang til brystet. Hvis I ligger sammen og slapper af, og hun har brystet naturligt foran sig, så vil hun nogle gange tage fat helt af sig selv og die - og nyde det :) Og på den måde kan I få brudt den modstand, som hun måske lige nu føler ved brystet uanset hvad årsagen er.

Du skal naturligvis også fornemme, at du har mælk nok. Der skal være noget at komme efter. Hvis du kan stimulere dit bryst, få mælken til at løbe, evt. malke lidt ud før du lægger hende til, så kan hun med det samme smage at mælken er der - og det kan være en måde at få hende til at die på... Nogle gange kan det også hjælpe at dryppe lidt mm eller mme i mundvigene på hende, når hun ligger ved brystet, så hun netop kan smage at der er noget at komme efter og derfor tager fat og dier.

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre:)

Rigtig meget held og lykke - og læs også gerne min nyeste bog "Helens bog om Amning og Flaske":)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce