Brev:
14 mdr. pige, som har svært ved at falde i søvn
Hej Helen,
Jeg skriver til dig, fordi min datter Naja på 14 måneder har meget svært ved at falde i søvn om aftenen.
Du får først lige lidt forhistorie:
Naja har også tidligere haft svært ved at falde i søvn - da hun var ca. 3 måneder havde vi 1½ måned, hvor vi var nødt til at køre med hende en time i bilen for at få hende til at sove. Derefter kunne vi nøjes med at putte hende i barnevognen, og tage hende ind, når hun sov godt. Først da hun var 8 måneder kunne vi putte hende direkte i tremmesengen. Fra 8 til 12 måneder gik det uden problemer, men nu er den så gal igen.
Efter sommerferien startede Naja i dagpleje (dvs. da var hun 11 måneder), og en måned senere blev jeg opereret, hvilket betød, at jeg ikke måtte løfte børnene i 6 uger. Du kan nok forestille dig, hvor meget mor-kontakt, hun er gået glip af i den periode - man kan jo hverken hente børnene, putte dem, eller være alene med dem, når de er så små. Derudover var jeg samtidig nødt til at stoppe de sidste to amninger morgen og aften, da jeg skulle have en del smertestillende.
Det gik fint i et par uger efter operation og ammestop, men så kunne min mand bare ikke putte hende i sengen mere. Derfor er vi begyndt at gå med hende i barnevognen for at få hende til at sove. Når hun så er faldet i søvn, venter vi en time, inden vi tager hende ind i ...
... sengen.
Vi prøver stadig hver aften at putte hende i sengen først (det er stadig min mand, der gør det, da jeg putter hendes storesøster). Min mand giver hende nattøj på, sidder med hende et stykke tid på skødet og synger eller læser for hende, og så putter han hende i sengen og synger så endnu en sang. Men kort tid derefter bliver hun ked af det, rejser sig op og græder. Hun virker ked af det, og ikke bare irriteret, og vi kan ikke få hende til at falde til ro, uden at tage hende ud af værelset.
Nu har det stået på i 2 måneder, og det har ikke hjulpet, at jeg de sidste tre uger har kunnet løfte, hente, kramme og det hele igen.
Vi prøver at give hende lidt opmærksom i løbet af eftermiddagen og aftenen, men det er svært, når der skal laves aftensmad, og der også er en storesøster på 3½ at tage hensyn til. Desuden er Naja en meget aktiv pige, som suser rundt med sin gåvogn, og absolut ikke gider sidde stille ret længe med en bog.
Til info har hun i godt en måned også døjet med ondt i ørerne, men nu har hun fået lagt dræn, så det er ikke et problem længere.
Vi starter putningen kl. 18:30 om aftenen, og hun sover typisk kl. 19 eller 19:30, og så sover hun til kl. 6 om morgenen. Hun sover mellem 1½ til 3 timer til middag (én lur).
Hvad kan vi gøre for at få hende til at falde i søvn i sengen igen?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...