Brev:
Ingen lur i vuggestuen
Hej Helen
Har lige et spørgsmål mht. vores ældste herhjemme også :)
Han har aldrig været god til at sove indenfor og i den tid han begyndte at sove inde (Siden lidt inden han fyldte 2) har han max. sovet 1 time, og det var på en god dag. Normalen lå på 30-50 min.
Indenfor den sidste 1,5 måneds tid er middagsluren i den grad blevet ændret, nærmest ikke-eksiterende i vuggestuen.
De sidste 2-3 uger har han ikke sovet nede i vuggestuen men kun hvilet. Han er slet ikke træt på det tidspunkt hvor de bliver lagt og kommer derfor op indenfor en times tid.
Dette betyder dog at hans eftermiddage er ret hårde for ham. Han kan ikke rigtig overskue tingene, bliver hurtigt ked af det, lunten er kort overfor os alle herhjemme, han spiser ikke særlig meget til aftensmad fordi han er så træt..
Han ligger i sin seng kl. 19 og sover senest 19.05 så det er en meget træt dreng vi har.
Han sover så til gengæld så indtil 7.15 næste morgen.
Jeg går ...
... jo hjemme på barsel så han har bare fået lov til at sove indtil han vågnede selv men jeg har de sidste to dage vækket ham kl. 6.30 for at se om han så nåede at blive træt til middagslur-tid men dette har ikke ændret noget.
Når vi har ham hjemme i weekender og på fridage falder han oftest først i søvn mellem 13-13.30 og sover så max. 30 min. Herhjemme er han vant til at falde i søvn ved at vi ligger ved ham og i et nogenlunde mørkt rum. I vuggestuen ligger de i alm. belysning og der sidder, af gode grunde, ikke en voksen ved ham hver gang. Ved ikke om dette har en betydning men uanset hvad så er først træt senere end hvad tid de bliver lagt i vuggestuen.
Mit spørgsmål går på, hvordan vi bedst hjælper ham igennem denne overgang? Skal vi bare acceptere at han vælger luren i vuggestuen fra og hvordan hjælper vi ham så igennem eftermiddagene? Skal vi samtidig fortsætte med at lægge ham til lur herhjemme senere på dagen?
Med venlig hilsen
Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.