Brev:
Tisser i sengen efter at være blefri
Kære Helen,
Tak for en god brevkasse. Jeg skriver altid til dig når jeg føler at jeg er ved at blive desperate og det er dejligt med nogle gode råd.
Min datter er nu 3 år og 4 måneder gammel, en glad og aktiv pige med en stort smil og lige så stor stædighed.
Hun har været blefri i ca.8 måneder nu, og i ca.5 måneder har hun sovet uden ble om natten. Vi fjernede natbleen efter en lang periode med tørre bleer om natten.
I starten gik det fint, hvor hun tissede i sengen ca. 1 gang om ugen. Vi valgte at købe et underlag som suger vand og en masse vaskemiddel og tog det bare en dag af gangen. Men nu tisser hun i sengen hver eneste nat, og det har varet i to uger.
Hun vågner grædende og våd, og tit når det er kl.5 om morgenen sover hun aldrig rigtigt igen. Det gør at hun er dødtræt om eftermiddagen fordi hun har ikke mulighed for at sove i børnehaven.
Hendes lillesøster er lige over et år gammel, og jeg hænger snart ikke sammen med konstant opvågning om natten selvom den lille ikke vågner.
Jeg synes dog der er mest synd for min datter. Jeg har prøvet at lokke hende til at tage en godnat ble på men det gør hende tosset og ked af det så det har vi droppet igen. Jeg har ...
... heller ikke hjertet til at sige nej til en tår vand inden sengetid.
Jeg prøver at sige det pædagogisk til hende, at bleen vil gør hende fri for at vågne i en seng våd af tis, men jeg frygter at jeg nu har fået hende til at se nattisseriet som et problem, noget som jeg har bestræbt mig på ikke at gøre.
Jeg må indrømme at jeg ender med at være lidt frustreret med hende, og det fremmer ikke kommunikationen. Jeg ved jeg burde behandle hende som ligeværdig og fortælle hende, at jeg forstår hun ikke vil have bleen på - men det hjælper ikke når vi begge to ender med at være lidt frustrerede på hinanden. Måske forbinder hun ble med at være en baby og derfor gider hun det ikke. Men det skal siges at lige for tiden nægter min datter at få klippet negle, få hårspænde i håret selvom hun intet kan se for det lange pandehår, og hun nægter at spise aftensmad, så måske er det et lidt dybere problem vi to har generelt i vores hverdagskommunikation, hvor hun siger konsekvent nej til alt det jeg synes er vigtigt og derfor presser lidt på.
Det skal siges at hun tisser nogle gange i buskerne om dagen når hun har gang i en god leg, men det er sjældent.
Bedste hilsner
fra en træt og bekymret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.
Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.