Annonce

Annonce

Brev:

Vågen i timer om natten


7. oktober 2015

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Vågen i timer om natten

Kære Helen.

Tak som altid for dine svar.

Vi har nu fået en del udfordringer med vores søns søvn. Han bliver et år d. 12. okt.

Han spiser generelt godt og er en glad og social dreng. Han har fra han var 6-11 måneder sovet igennem stort set hver nat 10,5 time. På daværende tidspunkt powernappede han om dagen, det var dog sjældent et problem at lægge ham.

Meeeen... efter han startede i vuggestue begyndte det at blive en kamp at lægge ham til eftermiddagsluren. Vuggestuen havde intet problem med at lægge ham til formiddagsluren kl. 10.00, han blev så hentet inden han skulle have sin eftermiddagslur. Da det blev en hårdere og hårdere kamp med eftermiddagsluren og han heller ikke virkede særligt træt til formiddag, aftalte vi med vuggestuen at prøve at nøjes med en middagslur, hvor han sover ca. 2 timer, hvorefter han bliver hentet. han er så forståeligt mere træt om eftermiddagen/aftenen og falder næsten i søvn ved brystet kl. 19.30, hvor han før rodede lidt rundt i sengen, før han faldt i søvn ca. kl. 20.00

Nu til problemet/problemerne:

- han vågner ulykkelig flere gange om natten (han sover på eget værelse) tidligere har jeg nemt kunne berolige ham, ved blot at lægge ham ned (han sidder ofte op, når jeg kommer ind til ham) og nusse ham lidt. evt. fik han lidt vand på sutteflaske. Men nu skriger han fuldstændig hysterisk, hvis jeg ikke tager ham op. men samtidig skubber han mig væk og laver flitsbue, når han endelig kommer op.

Normalt ammer jeg kun ved putning og om morgenen når han vågner ca. 6.30, men i hans hysteri anfald har jeg forsøgt at amme ham, fordi han søger. Han sutter (ikke effektivt, men mere for tryghed tror jeg) og falder til ro, men falder ikke i søvn og bliver hysterisk når jeg tager ham fra og vil putte ham igen.

Far har prøvet at ...


Annonce

... tage over og nogle gange kan han vugge ham i søvn igen, andre gange er han for hysterisk. Nogle gange varer disse anfald flere timer i træk og flere gange hver nat.

Jeg ved simpelthen ikke hvad vi skal gøre eller om der er noget galt. Hans ører er tjekket. Vi har prøvet at tage ham med ind i vores seng. det hjælper heller ikke.

I nat var han vågen fra kl. 22.30-01.30 og igen kl. 04-05.30, hvor jeg til sidst tog ham med ind i stuen og gav ham en banan, for ligesom at for ham ud at sit anfald. - men jeg vil jo ikke lige pludselig give ham en vane med at spise om natten. herefter faldt han i søvn i mine arme ved let vuggen og sov til 8.15, men han fik jo langt fra nok søvn.

- en anden ting er, at han er SÅ træt om eftermiddagen/aften og han kan blive helt hysterisk under aftensmaden (ved ikke om det er pga. træthed, sådan tolker jeg det) i dag fik han en eftermiddagslur kl. 16.30-18.15, hvilket jo er alt for længe og det resulterede i at han først er faldet i søvn kl. 20.30 her til aften.

"Normalt" er rytmen således:
06.30 vågner og ammes
07.15 havregrød med frugtmos - han spiser stor portion
08.30 afleveres i vuggestue
09.15 frugt og vand af kop
10.30 frokost - spiser overvejende godt, medmindre han er for træt
11.15 ca. sover 2-2,5 time
13.45 bolle med smør/pålæg mælk af kop
14.00 hentes i vuggestue
16.00 frugt/snack evt. klatkager af grødrest/grød med frugtmos
18.00 aftensmad, familiemad
18.45 bad
19.15 ammes og puttes
19.30 sover
vågner så flere gange om natten, nogle timer af gangen.

har du nogle gode råd/forklaringer?

Et lille sidespørgsmål: han elsker kogte gulerodsstykker, men de kommer hele ud igen. er det fordi han ikke kan tåle dem? skal vi lade være med at give ham dem?

Kærlig hilsen
nogle meget trætte og fortvivlede forældre

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.

Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned

Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce