Brev:
Svære morgener og eftermiddage
Hej Helen.
Vi har før benyttet os af brevkassen til at spørge om søvn da vores tvillinger på nu 17 mdr sov meget dårligt. Og tak for din hjælp, det går rigtig meget bedre!!
Vi er nu stødt på nye udfordringer og må igen høre dig ad. Ungerne vågner mellem fem og seks om morgenen, kommer dog ikke op før kl seks. Hvis de vågner kl fem kan vi oftest ligge dem ned igen hvor de så sover lidt videre for så at skulle ligges ned igen. Dette indtil ca seks hvor de vågner rigtigt. Men fra de står op til de afleveres kl ca 8.15 er de meget irritable, vrede og skrigende. De skal sidde på arm hele tiden og selv da er de virkelig i dårligt humør. De vil ikke længere sidde selv og spise, de skal sidde hos os og selv der kan det være vanskeligt at få lidt mad i dem.
Når de så hentes igen kl 15.30, så er de også virkelig svære at være sammen med. De skriger og virker bare så frustrerede - ofte er det så slemt om eftermiddagen at jeg ikke engang kan trøste dem. De har det fint i vuggestuen får vi at vide, og sover to til tre timers lur ved ...
... middag. Men vi har dog alligevel bedt om et møde med pædagogerne for at spørge nærmere ind til deres dag.
Til aften vil de heller ikke sidde selv og spise og måltiderne er et kaos - bare det at lave aftensmaden er en uoverkommelig udfordring da de begge er så pylrede. Efter aftensmad og en time inden de bliver puttet er det som om der kommer lidt ro på dem og de virker rimelig tilpasse.
Mit spørgsmål går på, om det er normalt, at børn i den alder er så kede af det i alle deres timer i hjemmet? Det er ret voldsomt... Og er der noget vi særligt skal spørge ind til i vuggestuen? Og vigtigst - kan vi gøre noget for at afhjælpe?
Vi er ret brugte efterhånden. Glæden ved at de sover markant bedre overskygges af, at det er så udmattende i dagstimerne - vi kan sagtens klare alt det praktiske og tager normalt tingene i stiv arm, men det er brølhårdt, når de er så sure og vrede hele tiden.
Jeg håber du har et par fif eller måske blot kan berolige med at det er ganske normalt og bliver bedre...
De bedste hilsner
Tvillingernes mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
Viden om børn:
Graviditet uden for livmoderen
Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.
Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.
Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.