Annonce

Annonce

Brev:

Rutiner, mad, mælk, søvn


2. oktober 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Rutiner, mad, mælk, søvn

Hej Helen.

Elliot har nu rundet de 6 måneder – fra 28. marts – og vi er oppe på at spise mad 3 gange om dagen. Til morgenmad får han typisk havregrød og de sidste par skeer blandes med lidt sødt frugtmos. Til frokost får han hirseflagegrød med en slags grøntsags mos og til aften typisk spaghetti eller noget andet. Dette måltid har vi købt på glas, da vi endnu ikke har kastet os ud i at lave mad til ham med kød. Men det skal nok komme.

Der er jo ikke så meget smag i det på glas. Hans mave kan til tider have svært ved at følge med og det gør at han sover uroligt fordi rumpen skyder som et maskingevær i løbet af natten. Afføring er ofte 3-4 gange i løbet af dagen.

Er det for meget for ham med alt det grød? I din bog om børn og mad, spiser han en halv portion havregrød og den anden halve gemmes til næste dag – er det for meget, når nu han gerne vil have det?

Vi er begge tit vildt nervøse for at han skal få mad galt i halsen og kan blive helt paniske bare ved tanken. Vi har givet ham rugbrødspinde bagt i ovnen og de der agurk ringe, men hvad kan han ellers få? Rugbrødet er ikke det store hit men det er agurken. Der følger kraftige lyde af velbehag med men den er hurtigt gnasket grundigt så vi tager den fra ham for han ikke får skrællen galt i halsen.

Selvom vi er nervøse skal han jo lære at spise mere groft mad – hvad er en god overgang – har du noget inspiration?

Den der opskrift på kødboller fra 6 måneder – må han sidde med sådan én? Han har to tænder i undermunden som er kommet næsten helt ud – de er fine store i hvert fald.

I den sidste uges tid har det været rigtig svært at få ham til at tage flasken. Han afviser den blankt også selvom vi ved, at han er sulten. Så kan han lokkes, når han er ...


Annonce

... meget tæt på at falde i søvn ligesom det heller ikke er et problem om natten – men det kræver list og gør, at mængden af mælk er kraftigt reduceret. Er det et problem eller en naturlig udvikling fordi han er så glad for det andet mad?

Det er også blevet et problem at få ham til at overgive sig. Sove? Ellers tak! Han er meget urolig og pylret og vil ingenting men heller ikke sove. Så hver lur tager lang tid at få ham til at komme i gang med. Og han sover typisk kun 35 minutter ad gangen. Dog kan han fint sove længere, når det er på mors arm.

De andre i mødre gruppen har gennem længere tid ladet deres børn sidde selv med en pude i ryggen. Det har vi ikke for Elliot kan ikke sidde selv endnu. Jeg har hørt at de først må, når de kan selv og derfor får han stadig mad på skødet. Han er en stærk dreng og er godt i gang med at kravle. Han står på tæerne og fingrene og kommer også fint frem – men er ikke helt koordineret endnu. Vores sundhedsplejerske har fra starten sagt, at han var en stærk dreng. … men når han ikke kan sidde selv, må han så komme i højstol? Hvordan lærer de så at sidde selv? Opdager vi det den dag, hvor han sætter sig op og bliver siddende? Han skal vel øve? Må han sidde i barnevognen med en pude i ryggen?

Om 14 dage slutter mors barsel og så tager far over. Elliot starter op i stordagpleje d. 1. december og far har barsel til midt i januar for at sikre en god opstart også efter juleferien. Indtil videre er det i mange situationer mor der er bedst. Hvordan laver vi bedst en overgang så vi alle kan være i det. Så Elliot har det godt og føler sig tryg hjemme med far, så far føler sig tryg i det han gør med Elliot og så mor stadig har negle, når hun kommer hjem fra arbejde?

Hilsen
Elliots mor og far

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce