Svar: Motorisk aktiv
Kære Sussi
Tak for dit brev og fine beskrivelse af din lille datter:)
Hun er rigtig godt i gang motorisk, og det er super godt, at du fornemmer, at hun nu begynder at kunne tage fra med armene og at hun forsøger at finde balancen, når hun sidder. Det er super flot, hvis hun selv kan sætte sig og lægge sig - hun er en dygtig pige!
Du er dog nødt til at sætte dig hos hende, så du sikrer, at hun ikke falder bagover eller til siden og slår sit hoved. Hun kan slå sig meget, og det er naturligvis ikke godt for hende. Selvom du gerne vil have, at hun skal kunne underholde sig selv, så må det ikke gå forud for hendes sikkerhed - så lige nu, ...
... er du nødt til at "mandsopdække hende", hvis hun ofte lader sig falde bagover og dermed kan slå sig..)
Det er rigtig godt, at du derudover forsøger at afbøde hendes fald med puder osv. En stor madras kan være en idé, så gør det ikke så meget, hvis hun falder, fordi hun falder blødt. By Klipklap laver nogle rigtig flotte tumlemadrasser...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er rigtig dejligt, at du kan fornemme at hendes humør er blevet bedre nu, hvor hun er i stand til at flytte på sig og bevæge sig mere rundt bevidst :) Det hjælper lidt på separationsfasen og de udfordringer den giver, at man netop kan mærke dette...:)
Rigtig god weekend og fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...