Brev:
Afføring 7,5 mdr
Kære Helen
Tak for dit seneste svar.
Kunne sagtens se da du skrev det, at min søn ikke fik væske nok. Jeg fulgte dine anvisninger (dog med flaske 5 gange i døgnet af 200-235 ml i stedet for amning, da han slet ikke ville ammes), og det fungerede så fint. Hans afføring blev bedre, men det er som om, at han har lært sig selv at klemme af, sådan at han kun kommer af med meget lidt af gangen, og slet ikke for tømt ordentligt ud.
På det sidste er det blevet værre, således at han nogle gange ikke kommer af med noget i et par døgn, og kun vil presse ordentligt, når jeg hjælper ham (masserer hans mave, laver cykle-bevægelser og holder hans ben oppe, så han ikke kan strække dem ud og klemme sammen). For at han skal komme af med noget hver dag, er jeg derfor begyndt på at hjælpe ham 1-2 gange i døgnet, og det fungerer egentlig okay. Han får tømt sin tarm godt, men jeg er virkelig ked af, at jeg skal hjælpe ham på den måde. Er bange for, at han får dårlige oplevelser med afføring, og at han senere ikke kan finde ud af det selv. Er det vejen frem at fortsætte sådan her, eller har du en idé til hvad vi ellers skal gøre?
Jeg har over den sidste måned, langsomt sat hans portionsstørrelse en smule op, således at han får næsten hvad der svarer til mængden i et glas (180g), af min hjemmelavede mos. ...
... Derudover har jeg fjernet den ene flaske i døgnet, da han stoppede med hans tredje lur, og han blev bedre til at drikke vand af kop. Hans dag ser således ud:
Kl. 5 Flaske (tilbydes 235 ml)
Kl. 7/8 stå op, havregrød m lidt frugt, vand af kop
Kl. 10 flaske (tilbydes 235 ml), puttes til lur
Kl 12.30 grønsagsmos m kød, brødstænger i hånd, evt. lidt rugbrød i bidder m. leverpostej eller grønsagsmos. Vand af kop
Kl 15 flaske (tilbydes 235 ml) puttes til lur
Kl 18 aftensmad. Grønsagsmos m kød, brød/frugt i hånd eller frugtmos, vand af kop
Kl 19.30 flaske (tilbydes 235 ml), godnat
Han drikker ca. 2 dl vand af kop i løbet af dagen og min. 200 ml mme af hver flaske, men siger selv fra når han ikke vil have mere. Vi bruger PRE mme, da lægen har sagt at lactosen kan fungere afførende, da ikke alt bliver optaget.
Alt i alt får han min. 1 L væske om dagen i form af vand og mme, plus det han får fra grønsagsmosen, så jeg tænker ikke at han får for lidt, eller hvad siger du?
Skal jeg fortsætte, som jeg gør nu, med at hjælpe ham 1-2 gange om dagen, eller har du en idé til hvordan han kan komme af med sin afføring? I starten gjorde han det altid når han sad i stolen og spiste, men heller ikke der, vil han presse selv længere.
Glæder mig til at høre dine tanker og ideer.
Med venlig hilsen
Liv
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Body Mass Index - BMI
Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).
Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.
Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.
En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.