Svar: Mælkeproduktion - 0 mdr.
Kære Mette
Rigtig hjerteligt tillykke med den store og fine pige (det var vist godt hun kom ud lidt før tid:o)
Jeg kan sagtens forstå at du og din mand ikke ønsker og slet ikke har mulighed for at investere så meget i amning med jeres nye lille datter, som I gjorde med jeres første pige. Men det tror jeg bestemt heller ikke bliver nødvendigt.
Det er jo et helt andet forløb I er igang med nu. Jeres lille pige er stor og stærk, men hun er sikkert også sulten og derfor er det fint at give hende den ekstra erstatning. Det at hun får den madmængde hun har behov for, ud over amningen, er jo netop med til at gøre hende stærkere så hun selv bliver bedre i stand til at kunne tage fra og samtidig hjælper det hende også til følelsen af, hvad det vil sige at være mæt og være sulten.
Det er rigtig fint at I har kontakt til en ammerådgiver og det vil være en god idé at holde kontakten til hende de næste uger, indtil du synes at det går bedre.
Jeg synes det er godt at give amningen en chance, men det skal jo ikke være for enhver pris og I ...
... skal jo også have tid til at nyde hinanden og jeres to dejlige piger:o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Her er lidt råd for at øge mælkemængden:
- jo hyppigere amning/udmalkning jo mere mælk. Det vil sige at det øger mælkemængden af amme/malke ud hver 2 timer i stedet for hver 4 time
- amning/udmalkning om natten. Der er mere mælkestimulerende hormon om natten
- Hvile. Vigtigt at ligge ned og slappe af i løbet af dagen
- Mad. Det er vigtigt at spise så du populært sagt har noget at lave mælk af. Du skal have alle måltider i løbet af dagen. Springer du morgenmaden over er mælkemængden mindre om eftermiddagen.
- Drikkelse. Du skal drikke meget og det er et gammel husmoderråd at drikke en mørk hvidtøl/maltøl dagligt. Et glas maltøl formiddag og et glas aften fremmer mælkedannelsen. Derudover kan man købe amme-te (sikkert også der hvor du bor).
- Varme. Du må ikke fryse og du skal undgå træk. Kulde får blodkarrrende til at trække sig sammen og mælken flyder ikke let. Stor ammeindlæg af uld kan være en god idé og ingen bare fødder.
Rigtig meget held og lykke fremover:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.