Annonce

Annonce

Brev:

Aftenputning - 14 uger


24. september 2015

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Aftenputning - 14 uger

Kære Helen

Jeg har en skøn datter på 14 uger, som trives og udvikler sig som hun skal. Hun har siden fødslen sovet ved siden af mig, så hun kunne ammes når sulten meldte sig uden at hverken hun eller jeg behøvede at blive rigtigt vågne. Det har fungeret godt, og hun sover på den måde gerne 10-11 timer hver nat.

Lurene om dagen har det været lidt svære med, men hun sover nu mindst 2 lure i barnevogn, og selvom hun vågner efter ca. 45 min. kan jeg for det meste få hende til at falde i søvn igen og hun sover dermed gerne 1,5-2,5 time om formiddagen og 1-1,5 timer til middag. Desværre er det sådan, at jo længere dagen skrider frem, jo svære er det for hende at sove, så eftermiddagsluren er sjældent længere end 30 min. hvilket også gør at hun er meget træt hen under aften og bliver derfor puttet ca kl 19:00-20:00.

Hun er nu nået en alder, hvor vi ønsker at indføre et putteritual om aftenen, der indebærer at hun 1) bliver lagt til at sove i sin egen seng, og 2) får flaske så jeg ikke er den eneste der kan putte (jeg ...


Annonce

... har ellers ammet fuldt). Ritualet er at hun pusles, svøbes i dyne, får flaske og bliver lagt i vuggen med sutten og sovebamsen. Efter få minutter falder hun i søvn - så langt så godt. Men efter ca 30 min. vågner hun grædende og er meget utrøstelig.

Vi har prøvet at give hende sutten, stryge hende over håret, lægge en hånd på brystet, tage hende op og vugge hende, nynne for hende, tale til hende - intet virker. Det eneste der kan berolige hende og få hende til at falde i søvn igen er hvis jeg lægger mig sammen med hende og ammer til hun falder i søvn (oftest skal jeg dog også her ind til hende 2-3 gange inden hun er helt væk - sådan har det egentlig altid været). Men nu er vi jo lige vidt, og hun ender med at sove endnu en nat ved siden af mig i dobbeltsengen.

Mit spørgsmål til dig er nu: hvorfor vågner hun så febrilsk når hun ligger i sin vugge? Kan vi gøre noget for at hun ikke vågner op? Eller har du forslag til hvordan vi kan få hende beroliget igen uden at jeg behøver at amme hende i sænk?

Mange hilsner
Myntes mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.

Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen :-)

Ja der er mange spørgsmål for tiden.... rart man får gode råd og information fra dig!

Håber du har nøglen til en bedre nattesøvn for os to "gamle"... vi trænger efterhånden til en go nats søvn...

...og tak for dine tidligere svar - guld!

Mange hilsner
Sanne, mor til tvillinger


Annonce