Brev:
Søvn og vaner - 26 måneder
Kære Helen.
Mange tak for dine gode svar.
Mht til vores datters søvn, så har situationen ændret sig en anelse. Vi har - indtil videre med held - kortet middagsluren lidt af (nu sover hun en time mod 1 1/2 - 2 timer tidligere), og så putter vi hende allerede kl. 19.
Nu falder hun typisk i søvn på 15-20 minutter. Dog stadig i vores arme.
Synes du, vi være konsekvente og forsøge at få hende til at falde i søvn i sengen med os ved siden af?
Hun lader ikke til at være klar til, at vi går fra hende. Og vi tænker, som du også skriver, at vi ikke skal eksperimentere alt for meget, nu hvor vi står over for en flytning og indkøring i ny vuggestue.
Der er imidlertid sket det, at hun vågner et sted mellem kl. 1 og kl. 4 og har svært ved at finde søvnen igen. Det tager for hårdt på os at sidde ved hende i op mod to timer hver nat, så vi tager hende ind i sengen. Men det betyder også, at hun er begyndt at spørge efter den, når vi putter hende ('ind i mors seng').
Så hvordan vænner vi hende bedst af med det?
Hun lader til at vågne pga drømme, og hun græder og kalder og har åbenlyst brug for tryghed. Men vi har samtidig heller ikke lyst til, at hun skal ind til os i løbet af natten hver nat.
Jeg tror, vi venter med at skifte ...
... seng, til vi er kommet på plads det nye sted.
Den lille ny skal heller ikke bruge sengen før til marts, så vi vil gerne vente, til hun er klar. Måske i juleferien?
For mig at se er hun midt i mellem at være en meget lille pige (det er hun selvfølgelig på mange måder stadigvæk) og en stor pige, der kan rigtig meget selv.
Men lige præcis når vi putter hende, og når hun har brug for hjælp om natten, synes vi, det er svært at navigere i, hvad der bedst for hende (og for os).
Hun falder i søvn på 10-15 min, når hun ligger i armen. Men hun vil (som regel) helst over i sengen, tit spørger hun også efter det. Men hvis vi holder fast, og hun ligger i armen, faldr hun hurtigt i søvn. Og hvis vi lægger hende i sengen, vågner hun typisk lidt op og bliver ked af det over at skulle ligge ned. Men det er måske bare en fase, vi skal igennem?
Er det alderssvarende at sidde med hende? Eller skal hun helst ligge i sin egen seng? Og skal vi helst sidde sammen med hende? Vi har venner med jævnaldrende børn, som ligger for sig selv og falder i søvn på egen hånd.
Er det det, vi skal arbejde hen imod nu? Og tror du, hun vågner om natten pga vane eller fordi hun ved, hun kommer ind til os?
På forhånd mange tak.
Bedste hilsner
Skattepigens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.
Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.
Tak fordi du har skrevet den!
Hilsen de glade forældre