Brev:
Søvn og vaner - 26 måneder
Kære Helen.
Mange tak for dine gode svar.
Mht til vores datters søvn, så har situationen ændret sig en anelse. Vi har - indtil videre med held - kortet middagsluren lidt af (nu sover hun en time mod 1 1/2 - 2 timer tidligere), og så putter vi hende allerede kl. 19.
Nu falder hun typisk i søvn på 15-20 minutter. Dog stadig i vores arme.
Synes du, vi være konsekvente og forsøge at få hende til at falde i søvn i sengen med os ved siden af?
Hun lader ikke til at være klar til, at vi går fra hende. Og vi tænker, som du også skriver, at vi ikke skal eksperimentere alt for meget, nu hvor vi står over for en flytning og indkøring i ny vuggestue.
Der er imidlertid sket det, at hun vågner et sted mellem kl. 1 og kl. 4 og har svært ved at finde søvnen igen. Det tager for hårdt på os at sidde ved hende i op mod to timer hver nat, så vi tager hende ind i sengen. Men det betyder også, at hun er begyndt at spørge efter den, når vi putter hende ('ind i mors seng').
Så hvordan vænner vi hende bedst af med det?
Hun lader til at vågne pga drømme, og hun græder og kalder og har åbenlyst brug for tryghed. Men vi har samtidig heller ikke lyst til, at hun skal ind til os i løbet af natten hver nat.
Jeg tror, vi venter med at skifte ...
... seng, til vi er kommet på plads det nye sted.
Den lille ny skal heller ikke bruge sengen før til marts, så vi vil gerne vente, til hun er klar. Måske i juleferien?
For mig at se er hun midt i mellem at være en meget lille pige (det er hun selvfølgelig på mange måder stadigvæk) og en stor pige, der kan rigtig meget selv.
Men lige præcis når vi putter hende, og når hun har brug for hjælp om natten, synes vi, det er svært at navigere i, hvad der bedst for hende (og for os).
Hun falder i søvn på 10-15 min, når hun ligger i armen. Men hun vil (som regel) helst over i sengen, tit spørger hun også efter det. Men hvis vi holder fast, og hun ligger i armen, faldr hun hurtigt i søvn. Og hvis vi lægger hende i sengen, vågner hun typisk lidt op og bliver ked af det over at skulle ligge ned. Men det er måske bare en fase, vi skal igennem?
Er det alderssvarende at sidde med hende? Eller skal hun helst ligge i sin egen seng? Og skal vi helst sidde sammen med hende? Vi har venner med jævnaldrende børn, som ligger for sig selv og falder i søvn på egen hånd.
Er det det, vi skal arbejde hen imod nu? Og tror du, hun vågner om natten pga vane eller fordi hun ved, hun kommer ind til os?
På forhånd mange tak.
Bedste hilsner
Skattepigens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Babymassage
Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.
De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.
Børn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.