Svar: Kostplan: 7 1/2 måned
Kære Rikke
Din datter har taget fint på i vægt og længde og lyder umiddelbart til at trives rigtig fint. Hun spiser med fast interval på ca 3 timer og sover igennem om natten:o)
Når man ammer, så ved man jo aldrig helt hvor meget mælk ens barn får, men da din datter trives og sandsynligvis også tisser som hun skal, så må du gå ud fra at hendes væskebehov er i orden og tro på at hun har en fin evne til at selvregulere, hvis hun får det tilbudt. Hvis jeg skal sætte en mængde på, så vil jeg sige at mellem 750-1000ml mælk i døgnet vil være en passende mængde, men igen er det jo svært at regne med, når du ammer.
Hun skal fortsat have jern dagligt og det anbefales at du fortsætter med de 8 dråber også selv om hun er godt igang med overgangskosten og får jern derigennem. Jernmangel ...
... optræder oftest i slutningen af spædbarnsalderen og i begyndelsen af 2. leveår og jerntilskudet er derfor bl.a. med til at forebygge at hun får jernmangel fra nu af og fremover.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til kvalme og opkastningstendenser pga små stykker mad, så er der nogle børn som senere end andre lærer sig at spise mere fast føde. Jeg tænker at din datter stadig ikke er så gammel og det er normalt at børn i 9 mdr´s alderen godt kan have lidt svært ved dette nogle gange. Derfor skal du tage det helt roligt og lade tiden arbejde for jer. Naturligvis skal du forsøge dig med lidt havregrød, flerkornsgrød, kartofler moset med en gaffel og lignende, giv hende også en skorpe i hånden så hun øver sig i selv at sidde og blødgøre mad med sit spyt, men ellers så kommer det.
Fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.