Brev:
Desperat mor til Dagmar på 10 mdr.
Kære Helen.
Jeg har læst din bog om søvn til bevidstløshed og er glad for de mange fif der er til en god nattesøvn.
Desværre falder Dagmar lidt udenfor kategorierne (eller også tænker jeg ikke klart længere...) så jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal stille op nu.
Dagmar er født til tiden - en stor pige på 4600 g og 56 cm. Amning fuldt ud indtil 4 mdr., derefter suppleret med mos osv. Hun trivedes bedst med fast føde pga. refluks-lign. opkast/gylp. Dagmar har to storebrødre på 9 og 10 år.
Hun har sovet korte lure om dagen og ofte kun 2½ time i alt. Det gør sig stadig gældende. Ingen fast rytme med varighed, men dog lidt system i tidspunkt hun bliver puttet på.
Fra fødslen og til nu har søvnmønsteret om natten været det samme, med få ugers undtagelse. Dagmar var i ammeperioden vågen 1-2½ time hver nat. Ikke ked af det, ikke sulten, men bare vågen. Hun pludrede højlydt og blev efter lidt tid ked af det, men kun indtil hun mærkede at jeg var der.
Det mønster er fortsat og hun er stadig vågen hver nat. Alt fra ½-2½ time.
Hun spiser familiens aftensmad kl.17.30-18 og får 210 ml Nan 2 ved ...
... 19-20-tiden. Hun vågner med meget tung ble og når hun er vågen i lang tid om natten så skifter jeg hende der, da hun ellers tisser igennem.
Udover den vågne periode sover hun uroligt generelt. Jeg får sjældent 2 timers sammenhængende søvn. Det kan være sutten hun mangler eller en hånd på maven/ryggen til at give ro.
Hun er meget aktiv i løbet af dagen. Jeg forsøger at finde ro med hende og hjælpe hende med at slappe af og geare ned med zoneterapi og massage. Hun er glad for sin mor men gider ikke sidde og putte sig og bliver heller ikke rolig særlig længe når jeg masserer og nusser. Det har været svært for andre mennesker at tage Dagmar og hun er stadig ikke på lang afstand af mig.
Hun er blevet sværere at putte. Ligger uroligt og har svært ved at finde ro. Vil ikke være hos os men vil heller ikke ligge i sengen.
I korte periode (et par uger af gangen) har hun sovet fra kl. 19.30-5.30. Det er jo alle tiders hvis det var standarden.
Usammenhængende brev jeg sender, men det er vist en afspejling af 10 måneder uden sammenhængende nattesøvn.
Glæder mig til at høre fra dig.
Venlig hilsen
Ann
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Insemination
Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.
Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.
Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.