Brev:
Skemad til for tidlig født
Hej Helen
Nu er jeg her igen med endnu et spørgsmål.
Min datter er nu fem måneder, men hun er dog født fire uger for tidlig. Jeg er i tvivl om, hvornår jeg skal starte med at give hende skemad.
Som jeg tidligere har fortalt dig, er amningen lidt besværlig. Det er blevet bedre, men det fungerer dog stadig ikke helt optimalt. Men hun får mad, og det er jo det vigtigste. Men jeg vil da ikke lægge skjul på, at jeg også glæder mig til, at der på sigt måske kan være bare ét måltid, som hendes far kan stå for.
Men jeg er også bange for at komme til at starte for tidlig, så skemaden også bliver besværlig.
Jeg synes, hun virker interesseret i mad. Hun vil gerne sidde ved bordet med os, når vi spiser og kigge på os. Hun kan sidde med støtte, er begyndt at lege meget med sine stemme og vil gerne putte ...
... alt i munden. Nætterne er meget forskellige for tiden. Nogle nætter vågner hun hver anden time, andre nætter kan hun godt sove et stræk på seks timer.
Min sundhedsplejerske sagde, at det med maden måske var mere mit behov end min datters behov. Det blev jeg lidt ked af, for jeg vil da allerhelst gøre det, der er bedst for mit barn. Hun sagde også, at når det drejede sig om start på skemad, skulle jeg gå efter terminsdatoen. Men nu har jeg købt din bog om mad, og som jeg læser denne, skal jeg stadig senest gå i gang, når hun er seks måneder, selvom hun er for tidlig født.
Mit spørgsmål går derfor på, hvordan jeg skal forholde mig til skemaden lige nu.
Må jeg godt prøve at lade hende smage lidt frugt eller grød eller skal jeg vente lidt endnu?
På forhånd tak for dit svar.
Med venlig hilsen
Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...