Annonce

Annonce

Brev:

Svært at finde søvnen


3. september 2015

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Svært at finde søvnen

Kære Helen

Så er vi tilbage med endnu et spørgsmål om søvn og putterutiner :-)

Vores store skønne datter er blevet to år og har indtil for nyligt sovet rigtig fint og har haft relativt nemt ved at falde i søvn om aftenen.

Men over de sidste par uger er hun begyndt at have meget svært ved at finde søvnen. Hun ligger længe og blinker og gnider øjne, men falder ikke i søvn.

Vi plejer at sidde med hende i armen i en gyngestol, og hun sover typisk på 10-20 minutter, efter vi har læst godnathistorie. Så lagde vi hende over i sengen, hvor hun nemt sov videre.

Nu sidder vi med hende, men efter 30 - 60 minutter bliver det tungt, og hun bliver rastløs. Så lægger vi hende i sengen og sidder ved siden af og holder på hende gennem tremmerne. Nogle gange falder hun i søvn i løbet af 15-30 minutter. Nogle gange (når jeg selv er begyndt at blive meget træt) tager jeg hende med ind i vores seng, og der falder hun typisk i søvn i løbet af 15-30 minutter. Men så er klokken også blevet omkring 22/22.30.

Skal vi mon bare lægge os med hende i vores seng fra begyndelsen? Det har vi aldrig gjort før, og hun sov heller ikke i vores seng, da hun var helt lille. Men det lader til at virke nu - i ...


Annonce

... hvert fald når hun sidst på aftenen er meget træt.

Vi har også overvejet at lave hendes tremmeseng om til juniorseng, så vi ikke skal sidde med hende i gyngestolen. Så kunne vi læse med hende i sengen og sidde/ligge ved siden af, til hun falder i søvn. Men er det for tidligt med juniorseng?

Hvis hun falder i søvn i vores seng, skal vi jo også bære hende tilbage, og hvis hun så vågner i løbet af natten (og det gør hun for det meste), bliver hun sikkert overrasket over pludselig at ligge i sin egen seng i stedet for vores.

Den dårlige søvn betyder svingende humør, og det har også betydet nogle kedelige episoder i vuggestuen. Heldigvis har vi nogle meget søde pædagoger, som er gode til at hjælpe hende. Men vi vil selvsagt gerne have styr på søvnen, så hun har det aller bedste udgangspunkt for dagen, når vi afleverer hende.

Til sidst skal jeg lige sige, at vi bor i lejlighed nu, men flytter i hus den 1. oktober.
Og i den forbindelse skal hun begynde i ny vuggestue (også 1/10), så vi er også meget opmærksomme på ikke at ændre for meget i hendes rutiner lige nu (fordi der kommer til at ske så meget over de næste måneder).

På forhånd mange tak for hjælpen.

Kærlig hilsen
Skattepigens mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

2.5 år og søvnens tigerspring

Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce