Annonce

Annonce

Svar: Et forsvarligt skift?


2. september 2015

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære trekløver

Tak for jeres brev, velkommen til - tak for jeres søde ord til mig om mine svar i brevkassen, og jeg vil naturligvis meget gerne dele lidt tanker med jer.

Jeg kan godt forstå, at I (eller især mor), synes at det er rigtig svært at skulle vælge vuggestuen, nu hvor det går så godt i den private dagpleje. Man ved jo, hvad man har, men ikke hvad man får... og da lillepigen tydeligt trives, sover bedre end tidligere, har fået en god veninde, virker knyttet til og tryg ved både dagplejer og de andre børn i løbet af kun få uger, ja så er det naturligt rigtig svært at skulle flytte hende fra dette. Det forstår jeg godt.

Jeg tænker dog også, at der er rigtig meget positivt at sige omkring vuggestuen. Det er en ønskevuggestue, som I har ville have jeres datter i længe. Det er ikke let at få en plads der... Jeres datter kender vuggestuen ude fra, I er gået forbi nogle gange, hvor hun har udtrykt ønske om, at der vil hun gerne ind at lege. I hører fra andre forældre, at de er glade for stedet. I har fornemmelsen af gode og dygtige pædagoger, børnene er sammen på kryds og tværs af alder og køn, hvilket giver rigtig gode legemuligheder og mulighed for læring - og så ligger institutionen tæt på hvor I bor. Det lyder så fint og godt alt sammen.

Man ved naturligvis ikke, hvordan jeres datter vil reagere på det og ulempen ved mange børn sammen her efterår og vinter kan også være mere sygdom og dermed flere sygedage, men det kan jo kun tiden vise, og som udgangspunkt lyder det som om, at det vil give jer alle en bedre hverdag at være der. Samtidig lyder det som om, at vuggestue og børnehave er integreret på en måde, hvor hun ikke vil skulle opleve så store skift. Hun får altså et skift ekstra nu (hvilket hun jo efterhånden har fået mange af), men herefter kan ...


Annonce

... hun få lov til at være hvor hun er i længere tid - og det tænker jeg vil være rigtig godt. Hun har jo også en alder nu, hvor hun naturligt vil begynde at lege mere og mere med andre og kan have stor glæde af en større børneflok.

Og så er der jo det med veninden i dagplejen... Der er jo aldrig nogen sikkerhed. Måske står de som nummer to i køen til pladsen i vuggestuen, så hvis I siger nej, så får de pladsen tilbudt, og så forsvinder veninden fra dagplejen... eller måske skal de flytte om et par måneder, og de to piger ser ikke hinanden igen. Det ved man aldrig. Som udgangspunkt er man nødt til at se på, hvad der er bedst for barnet nu og her, men nogle gange må man også se på, hvad der vil være gavnligt for hende fremover - og hos jer lyder det som om, at I skal sige ja tak til den vuggestueplads, som I har fået tilbudt.

Det betyder ikke, at der ikke vil kunne være problemer. Det kan godt være, at jeres datter vil have brug for hjælp til at starte, fordi hun nu skal begynde et nyt sted igen igen, men her har I jo heldigvis lidt mulighed for at være fleksible og give hende tid (selvom dit studie har ændret sig lidt), og samtidig kender hun jo stedet ude fra, og I har også besøgt vuggestuen, hvor hun med det samme gav udtryk for at her var sjovt og rart at være. Så udgangspunktet er rigtig godt.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Der findes en børnebog som hedder "En dag i vuggestuen Smørklatten". Den vil være rigtig god som oplæsning og pegebog og vil give jeres datter lidt indblik i, hvordan en dag i vuggestuen foregår - som modsætning til den hverdag, som hun har lige nu i dagplejen. Det kan måske være med til at forberede hende lidt og dermed gøre skiftet lidt lettere for hende...

Jeg håber, I kan bruge dette lidt videre og håber, at I får en rigtig god start:)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnevaccinationsprogram

I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:

3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1

5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2

12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3

15 mdr.: MFR 1

4 år.: MFR 2

5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination

12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annonce