Annonce

Annonce

Svar: Flaske om natten - 5 mdr.


31. august 2015

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Sao

Tak for dit brev :)

De fleste børn er 6 måneder før de kan begynde at undvære mælk om natten. Indtil da vil det være naturligt, at jeres dreng har brug for mælk ca hver 3-4 time. Det betyder, at du om aftenen skal amme ham eller give ham flaske f.eks. kl 20, 23.30, 03 og 06. Dette er ca. tider:)

Stille og roligt skal han igang med skemad i løbet af dagen jf. den dagsplan, jeg tidligere har sendt dig :) Han skal stadig have masser af mælk og derfor tilbydes bryst eller flaske før hver lur - skemaden skal komme ud over hans vanlige indtag af mælk. Det betyder at I takt med, at han begynder at få mere mad i løbet af dagen og indtager samme mængde mælk, som han plejer, så vil han ikke behøve søge brystet eller få tilbudt flasken så hyppigt om natten. Det er altså en forudsætning for at kunne undvære mælk om natten, at han får mælk og mad nok om dagen og om aftenen.

Det lyder som om, at han søger brystet rigtig meget om natten og det vil derfor være rigtig godt, hvis du kan øge hans indtag af mælk om dagen. I stedet for at han måske springer formiddagsamningen over og så spiser mere om natten, så er det bedre at han hjælpes til at spise lidt hyppigere om dagen, så det er om natten, at mælken kan undværes.

Du skal også være opmærksom på, at han skal lære at falde i søvn uden at have brystet i munden. Det er vigtigt at du, når du putter ham, prøver at få ham videre i søvnen uden brystet og så han lige når at registrere, hvor han ligger. Det betyder ikke, at du skal lægge ham ...


Annonce

... vågen til at sove, for så bliver han ked af det. Men han skal lige nå at følge med i at amningen sluttes og at han flyttes fra din favn og ned i sin seng.

Se på hans øjne, lyt til hans vejrtrækning. Prøv at flytte ham fra dig lige der, hvor du kan se at han næsten sover. Han har tydeligt svært ved at holde øjnene åbne, kan ikke fokusere. Flyt ham stille og roligt fra din favn ned i sengen eller i barnevognen. Stå lidt ved ham, så han kan mærke dine hænder på sin krop. Giv ham evt. en sut og lul ham stille og roligt ind i søvnen på denne måde. Ligger han i barnevognen, så tril ham lidt, så han på den måde lærer at sove uden at være i din favn.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis han falder i søvn i din favn og med dit bryst i munden, så vil han naturligt vågne op, savne dette, kan ikke forstå, hvor du pludselig er henne - og han vil derfor søge dig, dit bryst og din favn igen og igen om natten og først falde til ro, når han mærker din favn og brystet igen.

Du skal også være opmærksom på, at han nogle gange godt kan vågne op om natten, smågræde, klynke, ligge og virre med hovedet, sparke med benene, smaske og virke søgende - men hvor han ikke er sulten, men reagerer sådan, fordi han drømmer. Det er her vigtigt, at du ikke per automatik giver ham bryst eller flaske, men i stedet prøver at hjælpe ham videre i søvnen med dine hænder, hjælper ham med at skifte stilling, få dynen på som han har sparket af osv. Og på den måde luller ham videre ind i søvnen :)

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex

Faderskab

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce