Brev:
Mad - hvor meget?
Kære Helen,
Jeg har tidligere skrevet til dig vedr. min drengs søvn. Denne gang har jeg et spørsgmål vedr. mad.
Min dreng er nu lige knap 6 måneder. Han er en rigtig dejlig basse på ca 10 kg. Han har altid spist godt! Måske for godt?
Min dreng har siden han var 5 uger været flaskebarn. Amningen kom aldrig helt op at køre – måske fordi han fik sonde de første dage i sit liv, jeg ved det ikke, men i hvert fald lykkedes det desværre ikke. Han har næsten altid tømt sin flaske!
Det kan nok tælles på én hånd de gange han selv har sagt fra. Man læser jo ellers alle steder, at babyer selv kan regulere hvad de har behov for, og at der altid helst skal være lidt mælk tilbage i flasken. Men efter samtaler med egen SP mente hun, at han er en ”overspiser”, og at det er okay at han tømmer flasken, og at der ikke er mere tilbage, og at jeg ...
... ikke giver ham mere. Inden vi startede på grød spiste han således gerne 1200 ml i døgnet.
Vi startede op på grød, da han var lidt over 4 mdr. gammel. I starten(altså efter smags-prøve-perioden) fik han lidt mere end 1 dl – men efter dit første svar-brev til mig har jeg reduceret det til ¾ dl. Han spiser ALTID op, og har endnu ikke afvist noget. Det er dejligt med en madglad baby der kan lide alt :-)
Men, hvor lang tid skal han kun have ¾ dl? Bør han ikke have mere end det nu, hvor han snart fylder 6 måneder, og bør de ikke selv kunne regulere behovet eller kan min dreng bare ikke det tror du? Jeg tror han kunne spise 2 dl hvis jeg ”gav ham lov”.
Jeg følger dine anbefalinger fra første brev mht. rytme – altså han får så vidt muligt en flaske 1-1½ time efter han har fået grød. Og inden han bliver puttet til en lur.
Med venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt
Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.
Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.
Som grundudstyr til en nyfødt kan...
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.