Annonce

Annonce

Brev:

Vægtøgning og madindtag


27. august 2015

Alder:
5 mdr.

Vægtøgning og madindtag

Hej igen

Tak for dit svar - det gav rigtig god mening, og vi er begyndt med det samme.

Allerede nu 5-6 dage efter ses der udvikling. Lige efter jeg havde skrevet (før vi havde fået svaret), oplevede jeg også, at eftermiddagslurene klippede - hvilket ligeledes syntes at være forbundet med samme problematik. Nu får han igen sovet godt om eftermiddagen (oftest 2-3 timer), og det lykkes flere og flere gange at ligge ham mellem 20-21. Han kan godt være lidt urolig og have brug for at finde ro i mine arme på bolden kort ifm. putning til natten, inden han kan få spist ordentligt og falde hen (her virker han meget klar til at spise, dog meget træt efter godt 3 timers vågentid).

Når jeg ammer ham liggende en time efter, han er blevet puttet, har han ligeledes brug for, at jeg agerer 'svøb' og holder hans ben og arme i ro ved omsorgsfuldt at holde dem fast og trykke blidt på dem (det er endnu ikke lykkedes mig at amme ham liggende ved selve putningen, men jeg tror på, at det på sigt kan være en god løsning).

Mit spørgsmål handler om hans vægt ift. hans madindtag. Jeg har tidligere spurgt til, om han var for stor, og om du tænkte, at jeg skulle strække amningerne - hvilket ikke var tilfældet. Nu har vi været til 5 mdr.-undersøgelse hos lægen, hvor han blev vejet. Han vejede 10,7 kg og var 68-69 cm. lang (da han var 4 mdr. vejede han som nævnt 9,3 kg). Efter undersøgelsen har en sygeplejerske fra lægehuset ringet, da hun studsede over hans vægtøgning. Hun mener, at der skal gå så ...


Annonce

... tæt på 4 timer mellem hans måltider som muligt, således at han ikke bliver ved med at tage sådan på i vægt.

Det skal lige nævnes, at der i takt med, at bassen sover og er vågen i længere perioder, samt at der skal forberedes skemad mm., nu går mellem 2-3 timer mellem måltiderne (hvor der tidligere næsten altid kun gik 2 timer).

Sygeplejersken vejleder mig nu til, at han kun skal have større måltider sjældnere (skemad 2x dagligt og færre amninger), hvilket strider med den plan, vi nu følger efter din vejledning. Som nævnt ovenfor synes planen at virke efter hensigten.

Hans trivsel (herunder søvn, mæthed og overskud) er så absolut første prioritet for os. Jeg bliver bare fortvivlet, frustreret og bekymret, når hans vægt problematiseres (vi skal nu gå til vægtkontrol med ham). Jeg vil jo nødigt komme til at give ham for meget mad, således at han bliver for stor ift. fortsat at være i trivsel og udvikle sig, som han skal.

Vil du fortsat vejlede os til at følge 'madplanen' fra sidst, nu hvor du kender hans vægtøgning.

Med venlig hilsen
En forvirret mor

PS: Lige en tilføjelse vedr. mængden af indtaget ved måltiderne:

- Han er så småt begyndt kun at spise ved ét bryst igen inden dagslurene (mine bryster virker også lidt mere spændte - det kunne måske tyde på at produktionen er øget lidt igen).

- Efter han er begyndt at spise flere skemads-måltider er mængden, han spiser ved hvert enkelt måltid mindre. Han spiser nu ca 1/2 dl eller lidt mindre ved hvert måltid.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce