Brev:
Afvænning fra slyngevugge
Kære Helen
Tak for din brevkasse.
Jeg skriver igen til dig, nu ang min tvillingepige på 7,5 mdr. Jeg er ved at blive vanvittig over at hun skal være i bevægelse for at falde i søvn. Enten skal vi gå med barnevognen på bumpede grusstier/græsplæner (dagslure) eller også skal hun vugges kraftigt i Slyngevuggen til natten medmindre hun er faldet i søvn ved brystet og kan lægges sovende ned i den. Hun kan ikke overgive sig til søvnen uden at blive vugger på en eller anden måde selvom hun hyler af træthed.
Hun bruger ikke sut, hvilket ærgrer mig meget, og en nusseklud siger hende ikke noget. Hun er en varm pige og bliver let svedig, så hun ligger kun i natdragt i vuggen og sover om natten. Hun behøver ikke tæppe over sig. Hun vågner ca 3 gange ...
... om natten, får lidt bryst og skal rokkes i Slyngevuggen for at sove. Jeg overvejer at droppe amningen og give flaske i stedet i håb om at opvågningerne bliver færre.
Jeg har forsøgt enkelte gange om dagen at lægge hende i tremmesengen med Brio Rockers under og rokke og rokke. Hun karter rundt, ruller om på maven, prøver at krybe, klynker og hidser sig selv op. Hun forbinder slet ikke sengen med at sove. Det er lykkedes mig 1 gang for nylig, at hun har sovet 1-2 timers lur i sengen, men da havde jeg lagt hende sovende derned. Min sundhedsplejerske mener at tiden er inde til at hun skal sove i tremmeseng pga sikkerheden. Hun har dog ikke så mange konkrete anvisninger på hvordan, så jeg håber du kan hjælpe mig, Helen.
Mange hilsner
Tvillingemor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.