Annonce

Annonce

Svar: Rækkefølge på færdigheder


18. august 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Sussi

Tak for dit brev - og alle dine spørgsmål. Du må gerne stille flere spørgsmål, det er jo hele idéen med en brevkasse…:)

Du har naturligvis ret i, at det er vigtigt, at din datter ikke falder og slår sit hoved. Og det tager lidt tid, før hun har fundet ud af at tage fra med sine arme. Indtil hun lærer dette, så vil hun være en lille "tumling", bortset fra at hun ikke vil kunne rejse sig selv op, når hun vælter…

Hun får styrke i ryggen, når hun ligger på maven og derfor er det vigtigt, at du fortsat lægger hende på maven så meget som muligt. Det styrker hende også at sidde i den høje stol og det er her vigtigt, at du ikke støtter hende med flere puder og lignende, men at du lader hende sidde, når hun kan. Når hun er rank i ryggen, så er det fint, men ligeså snart hun falder sammen i ryggen eller falder forover eller til siden, så skal hun ned på gulvet og være på maven igen.

Når hun sidder på gulvet, vil det være rigtig godt, at du sætter hende mellem dine ben, så hun kan øve sig i at sidde, - og når og hvis hun så falder til siden eller bagover eller forover, så er du der til at støtte hende og hjælpe hende, så hun ikke slår sig. I kan trille lidt bold, det hjælper hende også på sigt, når hun skal strække sig efter bolden og mærker at hun får overbalance...

Når hun sidderi barnevognen, så må du gerne elevere ryglænet, så hun kan læne sig tilbage og også selv kan prøve at tage fat i barnevognens kant og ...


Annonce

... trække sig op at sidde - og igen læne sig tilbage, når hun bliver træt i ryggen. Det er også god træning. Hun skal naturligvis have barnevognssele på:)

Når hun sidder, er det godt, hvis du kan hjælpe hende med at bøje benene, og lade knæene falde lidt ud til siden, så hun på den måde bruger sine ben til at holde balancen. Hvis og når hun sidder alene, så skal du sikre dig, at hun ikke kan falde for langt og slå sig for meget. Hvis du har en ammepude, vil det være rigtig godt at lægge en sådan omkring hende, så den tager fra, hvis hun falder til siderne eller bagover. Hvis hun har tendens til at falde fremad, så skal hun ikke sidde for meget alene, da det kan være svært at sikre hende her… I det hele taget skal hun ikke sidde alene, hvis hun ikke kan…


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan også styrke hendes balance ved at trille hende, dreje hende, tumle med hende osv. Det er sådan at der inde i øret er en "snegl", hvori der er væske. Det er vigtigt at få sat gang i de væsker, fordi det har betydning for hendes motorik og hendes balance. Jo mere I kan tumle, jo bedre er det. Du kan overveje, om hun måske ville have glæde af en biliboo eller tummelumsk (med flad bund).

Det er helt normalt at børn er forskellige og nogle børn lærer at sidde hurtigt, andre er længere tid om det. At storebror har gjort tingene i en lidt anden rækkefølge end du oplever hos lillesøster er helt okay:)

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke med hende.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce