Svar: Høj stol
Kære Sussi
Tak for dit brev :)
Jeg vil anbefale dig, at du starter med at give din datter lidt mad i hånden, som hun selv kan sidde og gumle på. Det kan være ristede rugbrødsbjælker, agurk, bløde frugtbåde osv.
Når hun starter med at sidde og spise lidt selv, så bliver hun opmærksom på, at det er spisetid og hvad der nu skal ske. Samtidig sætter det gang i tarmperistaltikken, når hun sidder og sutter og gumler - og dermed gang i maven. Og da hun naturligt bliver generet af dette, så synes jeg at du her skal tage hende ind på puslebordet, skifte hende, hjælpe hende med lidt bengymnastik osv. og se om ikke afføringen så kommer. Efter skiftning vil hun naturligt være mere parat til at spise og koncentrerer sig om maden - og så kan du give hende skemaden :)
Hvis det er ...
... skemaden, som sætter voldsomt gang i maven, så kan du også starte med at tilbyde hende dette og så skifte hende - og igen sætte hende i den høje stol efterfølgende, tilbyde hende lidt mad i hånden, som hun selv kan gumle på osv. Så du på den måde holder fast i at lære hende, at maden indtages i den høje stol og ikke i en skråstol:)
Hun må naturligvis også gerne sidde på skødet af dig:)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I takt med at hun får mere og mere rigtig mad og hendes problemer med refluks forhåbentlig bliver mindre, så vil hendes afføringsmønster sandsynligvis også ændre sig. At hun lige nu har afføring når hun spiser, behøver altså ikke at fortsætte. Og lige nu er det helt okay, at du giver hende en pause i måltidet, hvor du så skifter hende og derefter fortsætter med maden:)
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.
Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder