Svar: Hyppige og tynd afføring
Kære Susan
Tak for dit brev :)
Det lyder som en rigtig god idé, at I lige nu giver både udmalket mælk og modermælkserstatning, så jeres dreng stille og roligt vænner sig til erstatningen. Det lyder dog også som om, at I skal prøve med en anden type erstatning, for at se om det vil gøre en forskel hos jer.
Mange børn har glæde af NAN HA, hvis de har lidt tendens til træg mave. De spaltede proteiner gør, at mange familier oplever denne erstatning som mindre "forstoppende". Mange børn får netop problemer med at modermælkserstatning giver forstoppelse. Men det lyder som om, at I har det modsatte problem, og at der lige nu er lidt for meget gang i maven. Derfor kan det være et forsøg værd at prøve med en almindelig erstatning type 1. Det kan f.eks. være NAN pro. Det kunne også være NAN sensilac. Sidstnævnte indeholder lactobacillus reuteri, som skulle være gavnlige for maven.
I skal være opmærksomme på, at afføringen og afføringsmønsteret ofte vil være lidt anderledes hos børn, der får modermælkserstatning og børn der ammes. Når barnet får modermælkserstatning vil afføringen godt kunne have en lidt speciel syrlig lugt, som kan variere lidt efter, hvilken ...
... type erstatning barnet får. Afføringen kan også være mere grøn. Hos nogle børn ligner den mere remoulade, hvor den er gul og grøn på samme tid, hos andre børn kan den variere mellem forskellige grønlige nuancer. Så længe jeres dreng trives og virker glad og tilfreds, så betyder det ikke noget, at hans afføring er grøn eller grønlig.
Hvis I ser slim eller pus i afføringen eller den pludselig lugter meget anderledes, så vil det være en rigtig god idé, at I får ham set af lægen - og gem meget gerne en afføringsble, så jeres læge kan se, hvad det er, I har set.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I skal også være opmærksomme på, at meget vandtynde afføringer også kan være tegn på forstoppelse. Der kan godt stå en prop af afføring i barnets tarm, og så løber der vandtynd afføring ved siden af. Det lyder ikke til at være tilfældet hos jer, men det er blot en ekstra kommentar herfra :)
Du skal ikke smide den modermælkserstatning ud, som du har købt. Så længe holdebarhedsdatoen er overholdt, kan du måske få brug for den. Den kan også bruges i skemaden, når det bliver tid til at begynde med dette. Men prøv med en anden type og se om ikke det giver en ændring hos jer.
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.