Brev:
Hvordan stopper vi bedst flasken?
Hej Helen.
Først vil jeg sige tusind tak for nogle meget brugbare råd.
Søvnen går meget bedre herhjemme. Min datters dag ser ca. sådan her ud:
vågner kl 6, får morgenmad 6.30, lidt brød og frugt kl 9, frokost kl 10.30, puttes kl 11, vågner kl. 13-14, får gerne rugbrød her (hun spiser næsten en rundom), lidt frugt og eller skorpe ca. Kl 16, aftensmad 17.30, bad kl 18, aftengrød 18.30 (nogle gange vil hun ikke og andre gange spiser hun, det er meget forskelligt og som regel afhængigt af hvor meget aftensmad hun har spist) bliver puttet kl 19, får flaske MME 200 ml (også her meget forskelligt hvor meget hun drikker) falder gerne i søvn lige efter.
Nogle gange har hun stadig en del opvågninger, men for det meste kan vi holde det på omkring 2-3. Hun vågner så på et tidspunkt i løbet af sen aften/nat og bliver mere og mere ked til hun får en flaske, men efter flasken går der ik mere end ca. 30 min. Og så bliver hun ved med at vågne ca. Hver 15. minut indtil vi tager hende ind i vores seng og så sover hun videre der.
Vores datter er lige blevet 1 år og startet i vuggestue sidste uge ( det går over alt forventning. Hun er så glad for at komme afsted og vi har endnu ik ...
... fået noget reaktion på det) (måske det kommer senere, når hun opdager, at det bliver hverdag) hun er meget tillidsfuld og elsker opmærksomhed og alle der gider at snakke med hende.
Men mit spørgsmål er vedr. flaske. Hvordan stopper vi bedst? Skal vi starte med at tage den om aftenen fra hende, den hun får når hun bliver lagt og så stadig give hende den sen aften/nat? Og i hvor lang tid? Hun bliver meget ked og er helt utrøstelig når hun vågner om natten og vi prøver at trække den flaske. Vi tror ikke hun som sådan er sulten, for hun drikker ikke meget og hun burde vel også kunne sove nu en hel nat uden flaske? Men vi ved virkelig ikke hvordan vi skal få stoppet den flaske.
Er det ok at stoppe og tilbyde hende vand og bare blive ved med at trøste hende til hun overgiver sig og falder i søvn igen? Og er det så helt slut eller må vi stadig gerne en gang imellem give hende flaske, hvis hun bliver ved med at græde. Eller vil det være for rodet for hende at forstår at nogle gange får hun en og andre gange ikke?
Egentlig vil jeg bare gerne ha råd om hvordan vi bedst muligt for vores datters skyld stopper med flaskerne.
Håber du forstår mit spørgsmål.
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.