Svar: Opdaget brækrefleks
Kære Maria
Tak for dit brev :)
Det lyder ganske rigtigt som om, at Karl er igang med at udforske og opdage sig selv, men det kunne også tænkes, at han måske har noget, som irriterer ham i munden/halsen. Det kunne være en lille krumme, et hår, eller måske har han lidt irritation i halsen, er måske lidt forkølet eller lignende - og fordi noget irriterer, så stikker han fingeren i halsen…
Uanset hvad årsagen er, så tænker jeg dog, at det vil være rigtig godt, hvis du kan prøve at aflede ham, så det ikke får for meget fokus. Jo mere han gør det, jo mere vil du naturligt reagere, og han har en alder nu, hvor det også er spændende at finde ud af, hvad det han gør, gør ved dig. Så for ikke at få øget hans interesse for sin brækrefleks ekstra, synes jeg, at du skal aflede.
Med tanke på, at han måske har noget som irriterer, vil jeg foreslå dig, at du tilbyder ham noget at drikke og måske lidt frugt, lidt bær eller lignende, som han kan sidde og sutte og gumle på. Det kan forhåbentlig gøre, at han glemmer det lidt. Det er en god idé at have en kop med vand stående ...
... parat, så han med det samme kan få en tår at drikke. Når han gør tegn til at ville stikke hænderne i munden, så kan du sige "hov skat, er du tørstig, se her" og tilbyde ham vand og forhåbenligt på den måde komme videre uden at fingrene ryger i munden med det samme igen.
Afledning kan også være at tilbyde ham leg "kom, skal vi bygge klodser - hvor er dine klodser henne?", "skal vi læse bog, kan du finde bogen?" - så han får din nærhed, kontakt, opmærksomhed osv. men uden at han er bevidst om, at det er hans handling omkring brækrefleksen som giver ham dette, og så du får hans opmærksomhed drejet, og han måske glemmer, hvad det var han var igang med.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jo mere du kan aflede ham, få ham fra det, så han slet ikke når dertil, hvor han får stukket fingrene så langt ind i munden, at han får aktiveret sin brækrefleks, jo bedre vil det være:)
Det lyder i øvrigt som om, at han og I stortrives på alle måder. Dejligt at han allerede snakker og bruger mange ord til at kommunikere med! Og skønt at han også motorisk er så godt igang - dejlig alder!
Fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor