Brev:
Putning trækker tænder ud
Hej igen Helen.
Jeg ville sådan ønske det gik lidt lettere med putningen. Jeg synes jeg har prøvet alt, som du skriver, og jeg synes efterhånden at der ikke er noget som helst der lykkes.
Som du ved prøvede jeg en dag at springe luren over, hvor hun sov kl. 21, men havde herefter brug for den igen - og det tror jeg også hun har i vg. Hun sover dog max 1,5 time og vågner nærmest altid af sig selv, ellers bliver hun vækket, har vi nu en aftale om.
Dagene efter hvor hun igen havde brug for sin lur var hun igen slet ikke træt om aftenen - jeg prøvede at putte hende 20.30-21 i håbet om bare at få lidt aften - men hun var ikke træt og græd og ville ned og det kom hun da det ville være synd hvis hun skulle græde og kæmpe deroppe så længe. Så gik jeg i seng sammen med hende kl. 22 eller 22.15 de næste dage og der sov hun efter 5 min - det gik så let at det var en hel lettelse. Men det er ikke sjovt at bruge hele aftenen på at lege med lego og stackadoos og dukker osv når man bare er dødtræt :-( hvis vi bare kunne sidde og se TV ;-) men sådan en pige har jeg ikke, selv om vi selvfølgelig prøver ikke at lave noget alt for stimulerende og leger stille og med det meste af lyset slukket.
Der kl. 22 er det forresten også helt mørkt i soveværelset, det tror jeg ...
... også spiller ind. Vi har mørklægningsgardiner, men der slipper alligvel lys ind.
Jeg har de sidste dage prøvet at putte hende før, for jeg må vække hende om morgenen, og jeg vil gerne både have lidt aften selv plus jeg synes det er mest optimalt for hende, hvis hun kunne sove lidt før og så vågne af sig selv.
Så jeg har fortalt hende, at hun ikke kommer med ned, også selv om hun bliver ked af det, så hun ved det på forhånd - og det skal hun selvfølgelig lige erfare at hun ikke gør, selv om hun græder. Men - det tager 45 min til 1 time hvor hun græder og siger godmorgen, at hun vil ned og nej nej mor og det er så synd og det dræner mig fuldstændig at det skal være sådan - at hun græder sig i søvn. Jeg er jo hos hende i sengen og er rolig og siger schh nej pus, godnat, du skal sove - nogle gange siger jeg ingenting - når hun bliver helt ude af den prøver jeg at stryge hende over håret eller lign men hun er ude af den og vil ikke have det. Aaaarrrgh.
Der er fast ritual med bad, nattøj, natmad (yoghurt/banan + mælk, hun vil ikke have grød), børste tænder og godnathistorie og så i seng. Jeg kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre, nu har det været sådan i over 2 år, blot med ca 3 uger en gang i foråret hvor det gik lige lidt nemmere.....
Med venlig hilsen
M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.