Annonce

Annonce

Svar: Natble - 3 år, 6 mdr.


30. juli 2015

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Kristine

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at jeres dreng har smidt bleen sidste år, og at det er gået så godt, som det er. Det er super, at han er renlig om dagen - men det er samtidig helt normalt, at han stadig har brug for ble om natten.

Mange børn har brug for bleen om natten til de er 5-6 år gamle, man siger at 70 % af børnene holder op med at tisse om natten før de er 7 år gamle, så der er altså lidt tid at løbe på endnu:)

Der er mange faktorer der spiller ind på, hvor meget børn tisser om natten. Når børn tisser i sengen om natten, så kan det blandt andet skyldes, at de ikke producerer nok antidiuretisk hormon. Vi udskiller et hormon om natten, som skal nedsætte vores urinproduktion, og hos mange børn er evnen til at producere dette hormon forsinket, og derfor tisse de i sengen. Det er arveligt - så hvis mor eller far har tisset i sengen, så vil det være større sandsynlighed for, at barnet også gør det. Og drenge vil ofte også være senere til at danne dette hormon end piger er det.

Derudover så er der nogle børn, som har en blære, der ikke helt kan rumme de mængder urin, som barnet producerer og derfor løber blæren over. Det kan faktisk godt være et problem, selvom barnet producerer hormon nok. Blæren og blærens evne til at rumme mængden af urin vokser i takt med at barnet bliver ældre, så mange børn vil vokse fra dette problem. Hos nogle børn vil man dog vælge at hjælpe lidt på vej ved f.eks. at trække tiden mellem vandladningerne om dagen og ved f.eks. at følge barnet på ...


Annonce

... toilettet sen aften…

Jeres dreng er stadig så lille, at der er stor grund til at tro, at han vil vokse fra det og derfor skal du fortsat give ham natble på. Det er dog en god idé, at du hjælper ham på toilettet om aftenen, før han kommer i seng, så du er sikker på at han har tisset godt af der. Ligesom det er rigtig godt, at du holder fast i, at han skal tisse på toilettet om morgenen og ikke i bleen. Hvis han vågner i løbet af natten f.eks. fordi han drømmer, så vil det også være en god idé, at du der følger ham på toilettet, lader ham tisse af og giver ham en tør ble på og putter ham igen. Men du skal ikke på nuværende tidspunkt vække ham, for at han kan komme ud at tisse.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


At han er blevet storebror kan naturligvis også spille ind - og stort tillykke med det:) Det lyder som om, at når storebror tisser om morgenen, så er det en måde at sikre sig lidt ekstra opmærksomhed. Det er derfor vigtigt, at du forsøger at få ham hurtigt ud på toilettet, men så giver ham ekstra nærhed og tæt kontakt, måske lader ham komme ind og putte mellem jer - når han først har været ude at tisse - så han fornemmer at I rigtig gerne vil ham, men samtidig også mærker, at han skal tisse af først. Da I forældre sandsynligvis også tisser af om morgenen, så kan I også vise ham det, tale om det, så han hører, at det er helt normalt og helt naturligt at man lige går ud på toilettet om morgenen og at man godt kan putte i sengen bagefter…

Jeg håber, du kan bruge dette lidt videre, og at det giver lidt ro :)

Fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce