Brev:
Renlighed 5 år
Hej
Vores søn fylder 5 år om få dage, og han har for lang tid siden sat 5 år som det tidspunkt, han skal begynde at lave afføring på toilettet. Vi nærmer os nu dagen, og jeg tvivler meget på, at det kommer til at ske af sig selv. Samtidig nægter han at tisse på toilettet i børnehaven.
Mht tis har han været renlig herhjemme i et godt stykke tid siden nu - jeg vil mene et lille års tid, hvor han gradvist er blevet mere "driftssikker". Nu fungerer det strygende, og han har heller ikke ble på om natten - vi har haft perioder med usikre nætter, men det er et stykke tid siden nu. Han vil gerne have, vi sidder hos ham, når han tisser - der har dog været en kort periode, hvor han "ville selv", men den er slut. Vi har været på storbyferie denne sommer, og det fungerede fint med tisseriet - i fly, i lufthavne, på restauranter, i vores lejede hus, ingen problemer.
Nu er han tilbage i børnehaven, og det har været i sommerbørnehave, dvs. et andet fysisk sted, men med nogle børn han kender og nogle voksne han kender - dog ikke hans faste pædagog og medhjælper. Vi har ikke givet ham ble på. De unge i børnehaven har givet ham ble på, ...
... men den ældre pædagog, der er der i denne uge, og som han kender lidt, har gerne villet prøve uden. Nu er hun blevet obs på, at han nok faktisk ikke tisser, selv om han sidder på toilettet, så nu prøver hun at holde øje med det. Han vil ikke lave afføring i børnehaven, han nægter at sige til, så de kan give ham en ble på.
Mht afføring er vi i tvivl om, hvad vi skal gøre, nu vi når de 5 år. Vi har læst bogen "Hr. Pølle", hvor der er gode råd til et træningsprogram bagerst i bogen. Kender du bogen og kan du anbefale metoden med, at han SKAL sidde på toilettet i f. eks. 5 minutter, når han siger, han skal lave det store, og at man så kan give ham ble på efter det, hvis han ikke laver noget (sådan læser jeg det). For så at prøve igen hver dag i flere minutter, indtil der sker noget?
Vi er frustrerede - på egne vegne, fordi det er drønhårdt, og vi snart ikke orker bleer mere - men også og mest for hans skyld, så han ikke skal have brug for bleen mere, ikke skal være nervøs for legeaftaler hos kammeraterne, ikke kan lege i børnehaven, fordi han går og holder sig.
Jeg håber, du kan hjælpe os lidt videre.
På forhånd tak fra en mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
8. august 2024 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.
Hej Helen! Det er noget tid siden jeg har skrevet, men vi har en problematik...
22. juni 2024 | Sovevaner | 5 år, 7 mdr.
Pige på 5.5 år kan ikke falde i søvn
Kære Helen. Jeg er far til en pige på 5.5 år, som har meget svært ved at...
Viden om børn:
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.
De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!
Tak fra drengens forældre