Svar: Tvillingedreng sen udvikling
Kære tvillingemor
Tak for dit brev og fine beskrivelse :) Og velkommen til!
Det lyder som om, at I har haft en svær start. Det har været en hård fødsel, og det har naturligt været en svær periode på Neonatalafdelingen - og når man så samtidig har to børn, så er det svært ikke at sammenligne de to, og jeg kan godt forstå, hvis det hele virker overvældende, hvis du bliver bekymret og også ked af det:)
Det er svært at sige, om jeres lille dreng blot skal have mere tid end sin søster. Han lyder til at være rigtig godt med mentalt. Han pludrer, smiler, vil rigtig gerne opleve, lege, følge med osv. Og det er super dejligt - men grovmotorisk er han ikke helt så langt fremme… Du fortæller, at du leger rigtig meget med børnene, og I opholder jer rigtig meget på gulvet. Det er super godt! Du fortæller også, at han er en fysisk stor dreng på 10 kg - og det kan naturligt spille ind på hans motorik. Det kan være sværere at flytte på sig, når man vejer meget - modsat, så kan han jo også blive fysisk stor, fordi han ligger mere stille…:)
Han er set af en kiropraktor, som ikke har fundet nogen spændinger, skævvridninger eller andet, som skulle kunne forklare, hvorfor han ligger mere stille og ikke har lyst til at være på maven. Så langt så godt :) Hvad siger de på neonatalafdelingen? Bliver I ikke fortsat fulgt der med kontroller? Måske har I mulighed for at kontakte dem til en ambulant kontrol og samtale… Jeg tænker, at det kunne være rigtig godt for jer, hvis der var mulighed for dette. Måske har I brug for at få talt jeres forløb igennem...
Jeg synes også, du skal tale med jeres læge om, hvilke muligheder I har og naturligvis få lægen til at vurdere jeres børn og deres forskellighed - og drøfte, hvad der vil være ...
... okay at se an. Det er naturligt lettest at vurdere jeres dreng, når man ser ham, hvilket jeg jo ikke kan via brevkassen:)
Og så tænker jeg, at det må være muligt at få besøg af en børnefysioterapeut? Jeg kan se på jeres kommunes hjemmeside, at sundhedsplejerskerne samarbejder med børnefysioterapeut, og at sundhedsplejersken gerne henviser videre. Jeg synes det lyder som en rigtig god idé. En fysioterapeut, der er uddannet til at hjælpe og vejlede børn og forældre, vil være rigtig godt. Hvis der er brug for specifikke øvelser, som du selv nævner, så vil netop fysioterapeuten kunne vejlede dig i disse, så du får nogle øvelser, som er specielt gode for jeres dreng. Han eller hun vil også kunne give dig råd i forhold til det skæve baghoved, som dog lyder til at være i bedring:)
Det lyder som om, at du gør dig rigtig mange tanker og gør det rigtig godt. Det er naturligvis rigtig hårdt at være mor til to små børn, og jeg kan godt forstå, hvis du nogle gange længes tilbage på arbejde - det er helt okay at have det sådan:)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du lyder til at være en rigtig god mor - som gerne vil gøre det hele perfekt. Det forstår jeg godt, der er jo ikke noget, som betyder mere for os, end at vores børn har det godt, og vi vil så gerne give dem det bedste. Men prøv om du kan lægge lidt af skyldfølelsen på hylden, hvis alt ikke er perfekt 24/7. At være en god mor betyder også, at man nogle gange begår fejl, at man netop ikke er perfekt, hvis perfekt betyder fejlfri. Vores børn må gerne mærke, at der er plads til fejl :)
Så lige nu skal du have fat i en fysioterapeut, som kan vurdere din dreng og give dig råd til, hvordan du kan støtte ham fremadrettet.
Glæder mig til at følge jeres lille familie - rigtig meget held og lykke fortsat:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Svangerskab
Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.
Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder