Brev:
Søvn og mælkeindtag 10 mdr.
Hej Helen,
Så blev vi knap 10 måneder og skal starte dagpleje.
Jeg har et par spørgsmål vedr. nuværende søvnrytme og mælkeindtag.
Min dreng har tidl. sovet 2 små lure i løbet af dagen - formiddag + eftermiddag.. ca. 1-1,5 time den ene gang og 45min den anden. Skiftende hvilken en på dagen.
Han begyndte så her for nyligt at blive sværere at putte. Vi har tidl. bare kunne ligge ham og så sov han, men nu skulle han køres rundt i længere tid, før han overgav sig.
Da vi snakkede med dagplejeren fortalte hun at hun ville komme til at køre ham ind i en rytme hvor han skulle til at sove ved middagstid og så evt. en powernap formiddag eller eftermiddag hvis han trængte. Derfor tænkte vi at vi ville prøve at springe formiddagsluren over - både fordi han jo var blevet sværere at putte og fordi at dagplejeren jo alligevel havde planer om at lave om på rytmen når han skal starte der…
Det er faktisk gået rigtigt fint. Resulterer i at han om natten sover 12 timer fra 19-07 (uden opvågning). Han får så kun 1 lur om dagen på 1-1,5 time der til middag.
Han er jo ikke SÅ gammel endnu, og mange synes det er tidligt at han begynder kun med én lur (og så så kort) - så er nok bare nødt til at høre dig om det er normalt? og okay at han ikke sover mere?
Han virker glad nok i løbet af dagen.. Kan nogle dage godt blive en smule pylret, men ikke noget der ikke kan "leges/aktiveres væk".
Desuden vil jeg høre dig omkring hans mælkeindtag.
Han får lige nu flaske ingen middagsluren og så inden han bliver lagt i seng til natten. Primært får han dem for at sikre ham nok mælk i løbet af dagen, tror ...
... egentlig godt han selv kunne undvære den/dem.. Han er en fin stor dreng som spiser godt og ca. hver 2. time i løbet af dagen, så han mangler ikke noget.
Men hvor meget mælk skal han have på nuværende tidspunkt? Skal vi snart til at droppe ned til 1 flaske? og hvornår ca. kan man droppe dem helt?
Han drikker fint af kop - får både mælk og vand i løbet af dagen.
Hans rytme ser ca. sådan ud, så har du en idé om hvordan og hvorledes det forløber:
07.00: vågner og får havregrød + mælk af kop
09.00: Får formiddagsmad - ½ rugbrød/bolle med div. pålæg, ostehaps, frugt + vand af kop
11.00: Middagsmad - kogte grøntsager (rester fra dagen før), rugbrød med kødpålæg + mælk af kop
12.00 Flaske - ca. 150-180ml.
Sover herefter 1-1,5 time.
14.30-15.00 eftermiddagsmad - 1 bolle, frugt + vand af kop
17-17-30: aftensmad - spiser primært alt vores mad, så meget varieret. + mælk/vand af kop.
18:00: Evt. bad ellers leger vi indtil ca. kl. 18.45 hvor der puttes med 1 flaske á ca. 180ml og sover så ca. kl. 19.00.
Et lille ekstra spørgsmål..
Han spiser selv med fingre, eller vi giver ham det i munden. Nogle gange med gaffel/ske, han kan selv styre en smule med gaffel, hvis vi ligger den til ham, men ikke konsekvent. Han får maden lagt enkeltvis på bordet og ikke tallerken da det hele ellers ryger til ud til højre... Han styrer heller ikke kop selv.
Bør vi lære ham at der skal stå en tallerken foran ham han ikke skal kaste med og hvor meget skal vi gå op i at få ham til at drikke/spise selv med gaffel mv.? Bør man evt. investere i en tud-kop som han selv kan sidde og fedte med?
Med venlig hilsen
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Pethidin ved fødsel
Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.
Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.