Brev:
Søvn og mad - skal det være sådan?
Hej Helen,
Vores lille pige er nu 11. uger gammel. Som jeg skrev tidligere er vi gået over til flaske og jeg pumper heller ikke ud længere. Vi synes dog ikke tingene er som de skal være, eller dvs. vi synes ikke det kan passe det skal være sådan og det er ved at drive os til vanvid.
Først og fremmest søvn, jeg synes hun er utrolig svær at aflæse, hun er glad når hun er vågen, men skal hele tiden aktiveres ellers øffer hun. Der kommer ikke nogle træthedstegn eller andet end at hun lige pludselig bliver rigtig sur. Det sker oftest når hun har været vågen et sted mellem 1-1.5 time. Så skal vi lægge hende og så starter det.. Hun skriger i vores arme og græder og vi vugger hende helt vildt indtil hun falder til ro. Jeg er ved at være godt brugt af at der så mange gange om dagen skal være skrig. Jeg ser hvordan andre kan putte deres børn og så falder de selv til ro, hvis vi bare lægger hende og prøver at nusse osv. så skriger hun sig fuldstændig lilla i hovedet og det kan man jo ikke holde ud.
Mit spørgsmål går altså på gode råd til hvordan vi kan komme udover at vi skal vugge hende så vildt i vores arme for at hun finder ro. Når hun skal sove svøber vi hende i hendes dyne, og hun får sin sut som hun er god til at tage. Jeg kan høre på andre at de får deres børn til at falde til ro ved at give dem noget at spise, men det er slet ikke en mulighed. Hun går helt amok hvis vi tilbyder hende mad og hun ikke er sulten. Hun spiser kun ca. hver 4. time og det passer sjældent med hun spiser lige når hun skal til at sove.
Det er virkelig frustrerende og det hjælper ikke bare at vugge hende roligt i liften eller lignende. Hun skal holdes stramt i armene og vugges voldsomt for at finde ro eller køres meget hidsigt i barnevognen. Hvordan ...
... kommer vi ud af dette og hjælper hende med at finde ro på en anden måde?
Det fylder virkelig meget for os, og gør os kede af det at vi så mange gange om dagen skal have en skrigende, ked baby i armene og ville så gerne have det var nemmere at lægge hende. Også i forhold til at få andre til at passe på et tidspunkt..
Mht. mad så spiser hun slet ikke det anbefalede, hun vejer omkring 6 kg. og spiser kun omkring 500-700 ml. om dagen. Men som sagt hvis vi tilbyder hende mad uden hun er sulten så går hun i koma. Hun viser heller ikke tydelige tegn på sult, andet end hun bliver ked af det og så tilbyder vi hende flasken hvis der er gået nogle timer, men hun tager den kun når der er gået 4-5 timer.. Er det normalt? Så spiser hun ca. 100 ml. hver gang +/-.
Jeg er bange for vi har ødelagt madsitutationen for hende efter amningen aldrig var hyggeligt eller god de første 6 uger.. Vi har sjælendt en hyggelig madstund. Hvis hun ikke er rigtig sulten sluger hun de først 20-40 ml. og så stikker hun i et skrig. Men det er svært at vide for nogen gange er det fordi hun ikke er sulten andre gange er det fordi hun lige skal have ro på og så vil hun gerne spise lidt..
Kan vi gøre noget for at gøre denne situation til en god oplevelse for alle?
Jeg håber du har nogle gode råd. Det skal siges hun er meget aktiv når hun er vågen, alt kører på hende og hun vil gerne aktiveres hele tiden og hun er god til kontakt og masser af smil. Hun vil ikke bare sidde og slappe af, hendes humør skifter far glad og aktiv til at gå helt i skrig på ingen tid, så jeg synes ikke der er nogle mellemfaser.
Jeg føler mig som en fiasko når søvn (og mad) situationen skal være sådan en kamp så mange gange om dagen.
Håber du har nogle råd .
Venlig hilsen
Nina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder