Brev:
Morgenmadsproblemer
Hej Helen,
Jeg har et par spørgsmål vedr min store dreng på 3,5 år.
Det ene går ud på hans spisevaner. Han spiser ingen morgenmad! Når det er hverdag og han skal i børnehave, spiser han max en skefuld yoghurt og et enkelt hindbær fx. Også et glas mælk. Jeg tilbyder ham forskellige ting. Alt lige fra rugbrøds mad, müsli, ristet bolle med mørk pålægschokolade, havregrød med bær, frugt, han spiser intet! Og i hans børnehave får de ikke formiddagsmad. De har prøvet det af, men pædagogerne siger at ingen af børnene er interesseret i det. Også er der lang tid til frokost Kl 11. Vi spiser morgenmad Kl 7-7.30.
Når det er weekend og han sover lidt længere end han plejer, får han også "lov" til at sidde lidt længere tid og vågne og se fjernsyn inden vi laver morgenmad. Men heller ikke her vil han spise noget! Overhoved! Så spiser han først frokost ved 11 tiden. Til gengæld spiser han så rigtig meget her.
Skal jeg bare acceptere ...
... at det er sådan han er indrettet? Eller kan jeg gøre noget for stimulere hans morgensult? Jeg synes egentlig ikke at jeg presser ham. Men ofte bliver jeg frustreret over at sende min dreng afsted i børnehave uden morgenmad i maven :(
Det andet er hans "sut". Han har en musse-nusseklud med musehoved og to arme. Og armene bruger han som sut. Og det har han gjort lige siden han var 8 mdr. Tandlægen sagde ved 3 års tjekket at "sutten" sku ryge aller senest ved 3,5 års alderen så hans tænder ikke bliver skæve. Men hvordan gør man lige det? Ikke nok med at det er hans sut, men det er samtidig en putte/nusseklud han har haft fra spæd. Hvordan tager man lige sådan en fra ham? Han har en anden bamse, Ugle, som også er en del af hans putte og sove rutiner. Han sover ikke til middag mere. Og vil også sige at hans forbrug af "sutten" er blevet mindre. Men synes den er svær, netop fordi "sutten" også er ynglingsbamsen.
God sommer :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.
4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd
Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
Viden om børn:
Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt
Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.
Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.
Som grundudstyr til en nyfødt kan...
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.