Svar: Klapvogn, hvor længe?
Hej med dig
Tak for dit brev og fine spørgsmål :)
Det er generelt vigtigt, at vi ikke transporterer vores børn for meget rundt, men lader dem gå selv, når der er mulighed for det. Mange børn bevæger sig faktisk ikke nok, og hvis de er i dagpleje og i vuggestue, vil de naturligt, når de er på tur, skulle gå på deres fødder… En dagplejer vil ofte have en større vogn, hvor de mindste børn kan sove, men de større børn skal gå ved siden af og holde i en strop. Det samme gælder naturligt i børnehaven, og jeg vil umiddelbart sige, at når man først når børnehavealderen, så bør barnet ikke længere sidde i klapvogn.
Der kan naturligvis være undtagelser. Hvis man er på ferie og på en længere tur, hvor barnet ikke kan forventes at kunne gå hele turen, og hvor barnet måske har brug for et sted, hvor det kan sove lur undervejs, så kan klapvognen være rigtig god, fordi det giver lidt mere frihed for alle. Men er man hjemme, så bør barnet lærer at gå.
Alternativt kan barnet også lære at ...
... cykle, den ældste kan måske løbe på en løbecykel ved siden af mor/far og barnevognen med den yngste på vej hjem fra institutionen, og hvis den ældste er meget træt efter en lang dag, kan barnet også stå på et kiddy-board eller sidde på et sæde på barnevognen. Men udgangspunktet er stadig, at barnet kan gå rundt selv.
Med hensyn til, hvilken vej en evt. klapvogn skal vende, så forstår jeg godt, at I synes det er rarest, hvis I kan se jeres datter, men det er ikke sikkert, at hun vil bryde sig om en klapvogn, som vender mod jer. Hvis hun er vant til at kikke ud og kunne studere verden som I kører forbi, så vil hun sandsynligvis protestere over pludselig at blive sat i en vogn, hvor hun ikke på samme måde kan kikke sig omkring… bare en tanke:)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det lyder som om at I allerede har lidt af en vognpark hjemme hos jer, og der er ingen garanti for, at jeres datter ville synes om at sidde i en ny klapvogn...
Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Og rigtig god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
2. september 2024 | Udstyr | 7 mdr.
Kravlegård, højstol og daglig gåtur i bæresele?
Kære Helen Jeg vil gerne høre, hvad din holdning er til...
6. august 2024 | Udstyr | 5 mdr.
Kære Helen Vores datter er nu 5.5 måned gammel og efterhånden en stor pige...
Viden om børn:
Spinat
Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.
Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.
Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.