Brev:
Modermælkserstatning - hvor meget og hvor længe
Kære Helen
Tak for dit svar i sidste uge omkring salt i maden. Det var rart med dit syn på sagen.
Så er jeg her igen med et spørgsmål om flasken. Vores dreng bliver snart et år, og vi skal så småt til at tænke på at udfase flasken. I princippet tror jeg ikke, at det bliver noget større problem, da han ikke falder i søvn ved flasken, og han sover fint om dagen uden. Da vi stoppede amningen helt (efter en længere periode, hvor flasken lige så langsomt tog mere og mere over), brokkede han sig ikke det mindste, så den del er jeg ikke bekymret for. Men da vi bor i udlandet, og vuggestuen følger de officielle anbefalinger her i landet, så er jeg noget i tvivl om, hvad vi skal gøre i forhold til mængden.
Det er nemlig sådan, at man her anbefaler, at børn i hans alder får to reelle (ja, du læste rigtigt) måltider (frokost og eftermiddagsfrugt) om dagen, og resten er så mælk, evt. med et stykke brød til morgenmaden og aftensmaden. Vi har ikke fulgt disse anbefalinger, da jeg slet ikke kan begribe, hvordan et lille barn, der vokser, skulle kunne blive mæt af det, så vi har brugt den danske model og din bog om børn og mad. Dog med den forskel, at da han til hverdag ikke kan få et formiddagsmåltid, fordi vi simpelthen ikke kan få det indført i vuggestuen, så får han 150 ml MME kl. 9.
Altså ser dagens måltider således ud:
7: Havregryn med frugt, bolle i hånden og vand af kop
9: 150 ml MME (og puttes først minimum en halv time efter)
11.30 Grøntsager og kød eller fisk og vand (eller evt. rugbrød i weekenden hjemme)
14.30 Frugt og vand (og bolle med smør og ost hvis hjemme)
17.30-18 Aftensmad (det samme som os), noget at gumle på i hånden og vand
19.30 Omkring 220 ml MME
Jeg har forsøgt at få indført et formiddagsmåltid i vuggestuen, men det er blevet helt og aldeles afvist. De skal følge de officielle anbefalinger og kan og vil ikke gøre undtagelser. Først når ...
... børnene er omkring 2 år, og de skal til at spise sammen ved bordet, bliver det indført. Jeg har langt om længe accepteret, at i og med at vi er i et andet land, hvor man gør tingene anderledes og børnene trods alt også vokser op og bliver sunde (om end lavere end vores dreng), så må vi gøre det sådan her. Og indtil nu har det da også fungeret helt fint, og han mangler ikke noget. Pædagogerne siger, at han nyder den lille stille stund, hvor han får sin flaske, og han drikker den med stor iver, og det går IKKE ud over appetitten til frokost, hvor han spiser rigtig godt.
Men hvad gør vi nu, hvor vi skal til at skrue ned for mængden af MME igen? Jeg synes, at det er lang tid at gå fra kl. 7 til kl. 11.30 uden noget i maven. Bør jeg insistere på, at de bliver ved med at give ham flaske kl. 9 helt indtil de skal til at have formiddagsmad om et års tid, eller skal vi droppe den? Som sagt er der ikke mulighed for at han får noget andet – jeg kan heller ikke få lov at give en lille madpakke med. Han er den eneste på det alderstrin, der får flaske dernede. De andre har så åbenbart fået en morgenflaske derhjemme om morgenen og får så dagens første reelle måltid mad omkring 11.30, og de trives jo på det… men det er altså svært helt at lægge min danske mening om, hvordan det burde være helt på hylden og bare stole på, at han ikke bliver alt for sulten, hvis vi dropper flasken.
Derhjemme i weekenden kan vi jo bare give ham et formiddagsmåltid, men indtil nu har vi givet flaske på det tidspunkt for at dagene derhjemme og i vuggestuen skulle være så ens som muligt.
Skulle vi arbejde hen i mod at stoppe aftenflasken inden for de næste måneder og holde fast i formiddagsflasken, eller skal begge dele helt væk? Jeg glæder mig meget til dit svar, så jeg kan få lidt klarhed ind over. Ind i mellem bliver ens udsyn lidt mudret, når man går og vender og drejer det alene:-).
Venlig hilsen C.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Pethidin ved fødsel
Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.
Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.