Brev:
8 uger og søvnproblemer
Kære Helen.
Så håber jeg igen at kunne trække på din erfaring. Min søn er nu 8 uger gammel om et par dage. 3070 gram ved fødslen og 50 cm. Nu vejer han 4900 og 56 cm, så han trives og tager rigtig fint på. Det går godt med amningen, som jeg synes der er kommet mere styr på ved hjælp af nogle gode råd. Vi er nede på omkring 8 amninger i døgnet, hvilket er langt bedre end de 12 amninger før og det gør også, at han efterhånden ikke skal ammes hver time om natten.
Nætterne er dog stadig en kæmpe udfordring og jeg får absolut ingen søvn og er så udkørt og mangler overskud og glæde. Om dagen kan jeg heller ikke sove. Det skyldes, at han ligger så uroligt og fægter rundt med arme og ben, grynter, prutter, klynker, sparker dynen af osv dag og nat. Det virker som om han har ondt i maven/mavekneb og at det konstant vækker ham i hans søvn efter kort tid og så er han rigtig sur og tvær bagefter og hyler og skriger. Så jeg kan slet ikke få ro til at sove. Selv hvis han er i et andet rum, kan jeg høre alle lydene og ved han snart vågner.
Det er dog sådan, at hvis han kan sove hos en af os, så er han ikke urolig på samme måde. Hvis han falder i søvn i min favn efter amning, så kan han godt sove flere timer uden at være så urolig. Han vågner så ofte ved at prutte og ...
... vride sig og have afføring. Når han vågner vil han altid gerne have mad (jeg tror han forbinder smerter ved maven med sult og er nærmest umulig at trøste uden brystet). Han er dog begyndt ofte først at vågne hver 3. time om natten nu, men forinden har han så prustet og stønnet i en halv time, hvor jeg er lysvågen.
Det er svært at se om han sover eller er vågen, men det ender hver gang med at han hyler og vil ammes. Vi kan så vælge at lade ham sove hos os, men jeg er så bange for vuggedød. Han bliver alt for varm, når han ligger hos mig og jeg ligger også rigtig dårligt. Det er især galt, at hans bedste sted er på brystet af far. Her er det sket, at han pludselig har sovet 4,5, ja helt op til 6 timer i træk. Men far falder jo også i søvn og jeg vågner hunderæd for at han ikke trækker vejret. Han bliver jo alt for varm og kan ikke komme af med varmen på den måde.
Vi ved ikke hvad vi skal gøre. At lade ham sove sådan er efterhånden eneste mulighed for at vi alle får lidt søvn, men jeg er så ængstelig og bekymret. Sundhedsplejersken sagde det var okay han sover hos os, men jeg er meget utryg ved det. Han kan vel heller ikke helt få vejret i den sovestilling? Hvordan skal vi dog komme igennem nætterne her i familien uden tanker om vuggedød?
Kærlig hilsen
Gry
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor