Annonce

Annonce

Svar: Lære at sove selv i egen seng


20. maj 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Maries mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som en god idé, at I lærer Marie at sove i sin seng, så hun ikke kun kan sove i sin barnevogn - selvom det naturligvis er skønt, at hun sover så godt der og kan sove uanset om I er hjemme eller ude.

Måske skal I bare tage beslutningen om at "det er nu" og så putte hende i sengen. Selvom sengen kan se stor ud, så er hun efterhånden ved at være en fysisk større og stærkere pige og mange børn vil faktisk nyde den lidt større seng, fordi det giver dem mulighed for at skifte stilling under søvn. Hun vil således kunne trille omkring, sparke lidt med fødderne og finde en stilling, som er rar for hende at sove i og det kan godt tænkes, at hun vil nyde dette - det behøver således ikke være et problem at putte hende i egen seng.

Du kan amme hende og putte hende fra din favn lige der, hvor hun næsten sover, men ikke sover helt. I stedet for at trille hende, som du gør med barnevognen, så kan du stå ved hende, holde dine hænder på hendes krop og vugge hende stille imens hun ligger ned. På den måde kan du lulle hende i søvn, der hvor du ønsker hun skal sove.

Du kan også købe brio bedrockers, som giver dig mulighed for at vippe sengen lidt og på den måde lulle hende ind i søvnen med lidt af den bevægelse, som hun er vant til.

Nogle forældre gør det, at de tager barnevognskassen af, folder kalechen ned og sætter kassen tremmesengen. Så har hun stadig barnevognen omkring sig, men vænner sig til sengen og rummet på en anden måde og herefter puttes hun så direkte i tremmesengen. Det kan I naturligvis også forsøge, men jeg tror faktisk ikke det er nødvendigt… Umiddelbart tænker jeg, at I skal tage beslutningen om at hun puttes i sin seng:)

Og så vil jeg også lige nævne, at jeres datter bør få flere ...


Annonce

... måltider nu, hvor hun er 6.5 måned gammel. Hendes indtag af skemad skal sættes lidt op og mit forslag til en dagsplan lavet ud fra jeres angivne tider ser således ud:

Tidlig morgen 06: ammes og sover lidt videre

Morgen 7-7.30: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 8.45: Frisk blød frugt i hånden at gumle på selv, frugtmos, vand af kop.

Ammes og puttes til formiddagslur ca kl 9 og sover som nu til ca. 11

Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos med kød, fisk, ristede rugbrødsbjælker, agurk eller lignende i hånden, vand af kop.

Ammes og puttes til middagslur ca kl 14, som nu


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Eftermiddag 16: Frisk blød frugt i hånden, frugtmos, vand af kop.

Ammes også gerne stadig om eftermiddagen og får måske en lille ekstra lur først på aftenen - det lyder som om at hun stadig har brug for dette, men måske vil den stille og roligt kunne undværes og i stedet vil hun måske gå tidligere i seng:)

Aften 19: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med ristede rugbrødsbjælker, agurk eller lignende i hånden at gumle på selv. Vand af kop.

Ammes og puttes til natten ca kl 21-21.30

Nat 03: Ammes og sover videre

Det kan godt være at hun i løbet af den næste måneds tid vil begynde at ændre lidt rytme, så hun måske sover lidt kortere formiddagslur og sover lidt tidligere middagslur, ligesom hun sandsynligvis vil begynde at springe 3. lur over. Det vil betyde, at hun f.eks. puttes til natten kl ca 20 og derfor får brug for mælk sen aften omkring kl 23-24 - så hendes længste søvnstræk derfor kommer til at ligge mellem midnat og næste morgen tidlig. Det er altså tænkeligt, at hun på sigt vil trives med en rytme, hvor hun ammes sen aften, springer amningen kl 03/04 over og så ammes igen kl ca. 06…

Jeg håber, du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex

Tvillinger og trillinger

Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.

Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annonce