Brev:
Putteritual som trækker ud
Kære Helen,
Jeg har et spørgsmål angående min yngste søn.
Efter at jeg skrev til dig sidst har vi haft en rigtig god periode hvor han har faldet i søvn relativt hurtigt og sovet hele natten, uden opvågninger, og vågnet ved 6-7 om morgenen.
Han sover cirka 2 timer i institutionen. Vi putter ham altid samme tid om aftenen, cirka 19.15-19.30. Vi ligger ham ned i tremmesengen (han har sovet i sit eget værelse siden han var 8 mdr) og synger en sang for ham og siger godnat. Efter vi skrev til dig sidst begyndte han faktisk at falde i søvn selv, men nu er det blevet sådan at han vil have at vi sidder ved siden af ham og holder i hånden (gennem tremmerne) indtil han falder i søvn. Hvis der går mere end 10-15 min så går vi ud af værelset også begynder han straks at græder og bliver rigtig ked af det. Vi går herefter ind til ...
... ham og putter ham 2-3 X samme metode som tidligere beskrevet, men han græder med det samme vi går ud. Så prøver vi at gå ind til ham og sidde med ham igen og holder ham i hånden (gennem tremmerne). Nogen gange falder han i søvn efter første gang vi sidder med ham (cirka 15 min), andre gange skal der 2-3 gange til (alt fra 20 min-40 min). Han falder yderst sjældent i søvn selv, og næsten altid mens vi sidder ved siden af tremmesengen og holder ham i hånden. Derimod, når først han er faldet i søvn så vågner han ikke om natten (bortset fra når han er syg) og han sover indtil 6-7 om morgenen.
Hvad kan vi gøre bedre og skal vi mon prøve at ligge ham senere? Vi er bange for at han falder for sent i søvn hvis vi putter ham senere, for han vågner altid samme tid om morgenen og vil dermed ikke få hans søvnbehov dækket.
På forhånd tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.