Brev:
Sovesituation
Kære Helen.
Endnu engang handler det om søvn, men nu, hvor vores skønne snart to-årige datter sover langt bedre om natten, er det ikke søvnen men selve puttesituationen det handler om.
Vores datter sover typisk mellem kl 20 og 21 og til kl. 6 eller 7. I vuggestuen sover hun halvanden time (fra cirka 12 til 13.30).
Om aftenen får hun typisk aftensmad mellem kl 17 og 18, alt afhængig af hvor sulten hun er. Og så spørger hun typisk efter mælk og nogen gange mad igen omkring kl. 19.
Det får hun, og hun hygger sig meget med det.
Bagefter (omkring kl 19.15) får hun et bad, derefter creme på og nattøj. Vi læser tre små bøger, børster tænder, synger en sang og lægger hende i sengen, imens vi nynner lidt videre. Så forlader vi værelset, og indtil for nyligt faldt hun derefter selv i søvn i ...
... løbet af 10 minutter.
Men den sidste uges tid er hun begyndt at live op, når vi lægger hende. Hun er træt og gnider øjne og gaber, lige indtil vi lægger hende, hvor hun begynder at klappe og synge. Hvis far sidder med hende i armene i en stol ved siden af sengen, falder hun derimod i søvn i løbet af 10 min. Så hun er jo træt nok - men er det en glidebane at sidde med hende, til hun sover?
Skal vi ændre noget i rutinen og forsøge at lade hende selv falde i søvn? Eller er det okay at insistere på, at hun skal sove ved at sidde med hende?
Vi er lidt bange for, at hun kommer ind i en dårlig vane med at falde for sent i søvn, hvis hun får lov at ligge og holder sig vågen. Men vi er meget åbne for andre muligheder.
På forhånd mange tak for gode råd og uundværlig vejledning.
Bedste hilsner
Lina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
Viden om børn:
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.