Brev:
Hvor meget væske skal en dreng på 8 mdr. indtage?
Hej Helen,
Vores dejlige og meget aktive søn på 8 mdr. ammer flere gange i døgnet (inkl. 3 gange efter han er lagt for natten), hvilket er begyndt at tære på søvnen og kræfterne. Mængden af mælk ved amningerne formoder jeg er blevet mindre, da han ammer i kortere tid ad gangen.
Problemet er, at jeg ikke tør mindske antallet, da han stadig virker meget tørstig under amningen, efter han har fået tilbudt vand.
Historik: Da sønnen var 3+ mdr. blev natamningerne færre ... indtil han blev 4 mdr. og pludselig nægtede at amme, med mindre han var meget træt eller nærmest sov! Det resulterede i, at jeg ammede inden han sov fuldstændig, og mange gange mens han sov om natten, for at være sikker på, at han fik den mad/væske han skulle. Det fungerer stadig bedst med amningerne (kun på højre bryst, så venstre bryst er nu "dødt") når vi ligger ned. De sidste par uger er han så småt begyndt at amme, når han er vågen!
Kort inden han blev 5 mdr. startede vi med test-smagning af div. mos og grød, men det var ...
... først da han næsten var 7 mdr. at større portioner blev spist. Efterflg. har jeg så opdaget at han faktisk helst vil have "fast mad" og gerne brød med smøreost eller lign. Det har samtidig gjort, at han gerne vil tage en del småslurke. Han er altid blevet tilbudt meget vand til måltiderne, men det susede bare ud af munden på ham og gør det til dels stadigvæk. Vi har prøvet alle mulige kopper med tud og sutteflasker, men alm. små glas fungerer trods alt bedst.
Nu er han imellemtiden så småt begyndt at "drikke" vandet, men det er langt fra nok, som kommer helt indenbords! I mellemtiden er der også kommet en tand, som virker til at gøre det lidt svært for ham at lukke underlæben om glasset ved flere sammenhængende slurke, hvilket resulterer i, at vandet suser ud af munden igen, og at han "bider" i glasset (plast).
Hjælp. Jeg er konstant bange for at han ikke får nok væske. Hvad skal jeg gøre for at han lærer at drikke og dermed tør mindske antallet af amninger?
Med venlig hilsen
Den trætte Mor ;-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.