Svar: Dårlig samvittighed
Kære H
Tak for dit brev :)
Det er essentielt for børn udvikling, at de har tilknytning til vigtige voksne. Børn vil knytte sig særligt til en person, som så vil være den person, der vil fungere som barnets sikre base - altså den som barnet altid vil søge og som barnet trygt vil stole på vil hjælpe, hvis der opstår usikre situationer. Dette kaldes for primære omsorgspersoner og barnet vil normalt have især to primære omsorgspersoner - oftest mor og far. Jeres datter har også sekundære omsorgspersoner, som hun vil bruge, når mor og far ikke er der. Det kan f.eks. være bedsteforældre eller pædagogerne i vuggestuen.
Jeg går ud fra at far og datter har et tæt forhold, og at far nyder at være sammen med lillepigen og elsker hende højt - og der er ingen problemer i, at du derfor vælger at gå til fitness eller løber en tur. Når mor ikke er der, så er far der - og så bruger hun naturligt ham. Når hverken far eller mor er der, når hun f.eks. er i vuggestue, så bruger hun pædagogerne der - den ene måske mere end den anden:)
Det vil være rigtig godt at du siger farvel så hun ser at du går og ikke oplever at du pludseligt er forsvundet. Far ...
... skal så naturligvis trøste, berolige, betrygge og aflede og måske skal de to lave noget i weekenden, som bliver deres lille hyggelige rutine. Noget far og datter gør sammen, når mor ikke er hjemme, så de begge på sigt kan glæde sig til denne hyggestund:)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det kan være at trille en tur, gå i skoven, tage i svømmehallen. De kan også blive hjemme, bygge puslespil, bage boller eller lave noget andet, hvad far nu synes kunne være sjovt… Hvis han synes det er sjov og hyggeligt, vil hun spejle sig i det og vil sandsynligvis også synes, det er mere sjovt. Hvis han bliver frustreret over, at du er væk, og han står med hende alene, når hun kalder på mor, så vil hun naturligt mærke dette og vil selv blive mere frustreret. På samme måde er det rigtig vigtigt, at du ikke signalerer usikkerhed og dårlig samvittighed, når du tager af sted. Dette mærker og aflæser din datter også tydeligt. så hvis hun fornemmer, at du er utryg ved at tage af sted, så vil hun naturligt være utryg ved at være hjemme hos far. Det kan give hende følelsen af at, det må være noget galt, når du vægrer dig ved at gå…
Håber du kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Lægeundersøgelser baby og børn
I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.
Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.