Annonce

Annonce

Svar: Hvor længe må han være vågen?


16. april 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære første gangs mor

Tak for dit brev :)

Din dreng lyder tli at sove rigtig fint i løbet af dagen og han er god til at sove lidt længere lure, hvilket er rigtig godt. Når han vågner efter ca. 15. times lur, så er han sandsynligvis frisk og veludhvilet, han har sovet godt og vågner af sig selv.

Her vil han ofte godt kunne være vågen i et sted mellem 2-4 timer. Om dagen vil han fordi han her bruger sig selv rigtig meget både motorisk og mentalt, ofte skulle sove med måske 2-2.5 times mellemrum, sidst på dagen vil han måske godt kunne være vågen i 3-4 timer før han er parat til at sove.

Mange børn vil i 6-7 måneders alderen begynde at springe dagens 3. lur over. Hvorvidt de kan undvære den afhænger lidt af, hvor tidligt de står op og hvor lang deres middagslur er. Så I må forsøge jer lidt frem.

Jeg har i går sendt dig en dagsplan - i den fremgår det, at hvis han f.eks. står op omkring kl 6.45-7 om morgenen, så vil hans formiddagslur sandsynligvis ligge omkring kl 9. Her vil han altså måske skulle puttes efter ca 2, måske 2.5 time. Hvis han sover formiddagslur fra kl 9-10.30, så vil hans middagslur måske skulle ligge omkring kl 13 - altså efter ca. 2.5 times vågenhed. Måske først kl 13.30 - det ...


Annonce

... kan varierer. Og alt efter om han så sover 1.5-2 timer eller mere til middag, vil det så være forskelligt, hvorvidt han har brug for sin 3 lur eller ej.

Hvis han får en 3 lur sidst på dagen og vågner af denne omkring kl 17, så lyder det helt relevant, at han så skal puttes omkring kl 20, altså efter 3 timers vågenhed. Hvis han sover en længere og senere middagslur og måske først vågner af den omkring kl 16, så vil han måske helt springe 3. lur over og vil så måske være parat til at sove ca. 19.30, altså efter ca. 3.5 times vågenhed.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når dette er sagt, så er det dog vigtigt, at du ikke kun kikker på klokken og tæller timer, men også ser på hvordan din dreng virker, hvilke signaler han sender. Som udgangspunkt skal han puttes, når han virker træt og parat. Ingen kan sove på kommando, og han ved jo ikke, hvad klokken er:)

Han vil naturligt også nogle dage være trættere end andre dage, og her er du nødt til at være fleksibel. Så nogle dage vil han måske have kortere vågne periode og andre dage have længere vågne perioder, og det vil være helt normalt. Ligesom han nogle dage måske sover lidt længere lure, og andre dage så sover kortere lure:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce